Η επανέναρξη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου αποφασίστηκε μετά από γόνιμη συζήτηση με εκπροσώπους των δύο κολυμβητικών συλλόγων και παρουσία του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, των Αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Λερογιάννη και Χρήστου Κακαβά και των αντιπροσώπων των δύο συλλόγων Γιάννη Κωτσή, Βαγγέλη Λελούδη, Βιβή Πασσά και Κώστα Κακκαβιά, καθώς και του αρμόδιου υπαλλήλου του κολυμβητηρίου Νίκου Τάκη.

Να θυμίσουμε ότι σημειώθηκε έντονη αντίδραση από την πλευρά των γονέων προς το πρόσωπο του Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την απόφαση περί αναστολής λειτουργίας. Οι ορεινοί κολυμβητές μπήκαν πάλι στο νερό από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, αφού διερευνήθηκαν και βρέθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του επιπλέουν κόστους 17.000 ευρώ για τον επόμενο μήνα και καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες στη λειτουργία του, όπως η δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε άτομα ΑΜΕΑ από τους γυμναστές των δύο συλλόγων.

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του ΚΟΚ κ. Κακαβά Χρήστο και σε ερώτησή μας σχετικά με το αν είναι ευχαριστημένοι με την έκβαση της υπόθεσης του Κολυμβητηρίου εκείνος απάντησε τα εξής:

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι με την έκβαση της υπόθεσης. Αναλάβαμε και εμείς τις ευθύνες μας να στηρίξουμε το Δήμο στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε. Το Σάββατο ξεκίνησε η προαγωνιστική ομάδα και τη Δευτέρα ξεκίνησαν όλα τα παιδιά. Τελικά οι «κολυμβητές των βουνών», τα ΑΜΕΑ και τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα συνεχίσουν την ευεργετική ενασχόλησή τους με το νερό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι αψήφησαν το κρύο και με την παρουσία τους βοήθησαν να αναδειχθεί η σημαντικότητα αυτού που διακυβεύεται. Αποδείχτηκε ότι η ευεργετική σημασία του διαλόγου, της συνεννόησης και της συναίνεσης είναι η λύση ενάντια στο διχασμό και την πόλωση που κινδυνεύουμε να υποπέσουμε μεταφέροντας άσχημα μηνύματα ιδιαίτερα στα παιδιά μας. Επειδή είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε τέτοια θέματα που αφορούν τα παιδιά μας καλούμε όλους τους δημότες, τους συλλόγους και τη δημοτική αρχή να τα αφήσουμε όλα πίσω δημιουργώντας μία νέα αφετηρία. Όλοι  μαζί, ενωμένοι και με συνεννόηση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας ώστε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα δημιουργώντας  τις καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας. Σας περιμένουμε όλους στο νερό».