Στο στόχαστρο επιτήδειων τίθενται καθημερινά όλο και περισσότεροι ανυποψίαστοι πολίτες, με συνεχείς απάτες που δεν έχουν τέλος. Τόσο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρυτανία ειδικότερα αρκετές είναι οι καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμη και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, που στόχο είχαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τις κάρτες των πολιτών.

Η οικονομική κρίση και η αύξηση της ανεργίας φαίνεται να έχει οδηγήσει κάποιους «καλά διαβασμένους» των ηλεκτρονικών συστημάτων, να αποκτούν μεγάλα και μικρά χρηματικά ποσά με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, μια εποχή που οι πολίτες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις τους και βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι εκτός των άλλων φαινομένων ηλεκτρονικής εξαπάτησης, υπάρχει κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες. Οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και καχύποπτοι απέναντι σε αγνώστους, ώστε να αποφύγουν τις κακοτοπιές. Σε επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο της ασφάλειας μας ανέφερε τα εξής: «Οι πολίτες θα πρέπει να παρακολουθούν τα αντίστοιχα βίντεο που κατά καιρούς προβάλλονται για την αποφυγή απάτης, αλλά και να διαγράφουν το μηνύματα, όπως το παραπάνω και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».