Χωρίς νερό εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Αγράφων, το Ραπτόπουλο, συμπληρώνοντας 2 μήνες τεράστιας λειψυδρίας, με πολύωρες διακοπές νερού όλο το 24ωρο.

Για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί δημότες και επιχειρηματίες στο χωριό, βάλαμε στην ‘καυτή καρέκλα’ τον νέο αντιδήμαρχο Αγράφων, αρμόδιο για το θέμα, κ. Παναγιώτη Μπράζια.

«Ποιες είναι οι κινήσεις σας ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας στο Ραπτόπουλο κε Μπράζια;»

Το Ραπτόπουλο εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρότατο θέμα με την έλλειψη νερού, κυρίως τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο που διπλασιάζεται ο πληθυσμός του και οι ανάγκες του. Φέτος για πρώτη φορά το νερό δεν επαρκούσε από τα μέσα Ιουλίου κιόλας, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και της επί μήνες ανομβρίας που οδήγησαν στο να μειωθούν οι πηγές που κατέληγαν στη δεξαμενή του χωριού, ενώ παράλληλα σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παράνομες παροχές νερού που δεν μπορούν να εντοπιστούν, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τη δημοτική αρχή.

Εκτός από ελέγχους για υπερκατανάλωση του πόσιμου νερού για άρδευση που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, έχουμε κάνει προμήθεια νέων σωλήνων για να πάρουμε νερό και από άλλη γειτονική περιοχή και δρομολογείται η τοποθέτηση καινούριας δεξαμενής, ώστε να λυθεί το θέμα άμεσα και ελπίζουμε οριστικά. Θα πρέπει βέβαια, πάντα να γίνεται λελογισμένη χρήση του νερού και όχι κατασπατάληση. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ξανά έλεγχοι στις παροχές και επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες. Σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να βρούμε μια λύση ώστε να ποτίζουν τους κήπους τους οι δημότες από αρδευτικό νερό και ρέματα και όχι από το πόσιμο νερό της βρύσης. Παρακαλούμε τους συνδημότες μας να δείξουν κατανόηση και σύνεση στη χρήση του νερού».