Οι πληρότητες στα καταλύματα της Ευρυτανίας και κυρίως του Καρπενησίου είναι το ζήτημα των ημερών λόγω της έναρξης της χειμερινής περιόδου και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου που αναμένεται να δώσει μια ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής.

Στην ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού για τις πληρότητες στα καταλύματα το τριήμερο της 28ης αλλά και της περιόδου μέχρι τα Χριστούγεννα, η Πρόεδρος Ξενοδόχων Ευρυτανίας κα Σοφία Φλέγκα, απαντά:

«Το 3ημερο της 28ης είναι ένα από τα καλά τριήμερα της χρονιάς, ειδικά για την περιοχή μας, με τις πληρότητες να είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Όμως δεν φτάνει ένα τριήμερο, ούτε 5-6 καλές, με πληρότητα μέρες, εντός του μήνα για να χαιρόμαστε και να λέμε ότι πήγαμε καλά. Τί γίνεται με τις υπόλοιπες 24-25 μέρες του μήνα όπου οι πληρότητες είναι μηδενικές; Τα έξοδα είναι υπέρογκα πλέον και για τις επιχειρήσεις και για τους επισκέπτες μας, οι οποίοι είναι Έλληνες και δεν έχουμε ως νομός να λάβουμε τίποτα από την επιτυχημένη πορεία άλλων, εποχικών προορισμών. Όσον αφορά το πώς θα πάει η χειμερινή περίοδος, επιτρέψτε μου να σας το απαντήσω όταν αυτή τελειώσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα πλάνο και καμία πρόβλεψη. Το πλάνο μας είναι εβδομαδιαίο και όπως λέει και ο σοφός λαός: στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Στόχος είναι να καταφέρουμε να βγούμε από το χειμώνα με τις λιγότερες οικονομικές απώλειες και χρέη, γιατί για κέρδη δεν το συζητάμε καν. Στόχος μας είναι επίσης, να πείσουμε επιτέλους την κυβέρνηση αυτή και τις επόμενες που θα έρθουν ότι πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό τουριστικό πλάνο για αυτή τη χώρα και ειδικότερα για την ηπειρωτική χώρα και τους ορεινούς προορισμούς που έχουν να δώσουν παρά πολλά στους επισκέπτες, καθ’όλη την διάρκεια του έτους. Ας πάψουν λοιπόν κυβέρνηση, υπουργοί και παπαγαλάκια να χαίρονται με τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού και να τις καρπώνονται ως δικές τους. Πιστέψτε με ότι αν δεν ήταν ο ελληνικός ξενοδοχειακός και τουριστικός, δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι “τουριστικές επιτυχίες” που ο κάθε υπουργός και κυβέρνηση ασπάζονται ως δικές τους».