Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το Καρπενήσι αλλά και τα χωριά της Ευρυτανίας ‘βούλιαξαν’ από επισκέπτες. Το ρεκόρ κρατήσεων στα καταλύματα αλλά και οι επισκέπτες μονοήμερων εκδρομών, θύμισαν στους Καρπενησιώτες παλιές καλές εποχές προ κορωνοϊού και προ κρίσης.

Στην ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού αν δούλεψαν τα καταστήματα της πόλης ή πιο πολύ στα γύρω χωριά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας, Χρήστος Τσάμπρας, μας απάντησε:

«Από τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε δούλεψαν όλα τα καταστήματα και στο Καρπενήσι και στα χωριά. Άλλωστε όταν στην περιοχή υπάρχει αυξημένη επισκεψιμότητα «ανεβαίνουν» και οι τζίροι των επιχειρήσεων. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα καταλύματα και η εστίαση, λιγότερο τα εμπορικά καταστήματα, πήραν την μερίδα του λέοντος από τον κύκλο εργασιών του τριημέρου. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να αναλύσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εσόδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Στην ερώτηση αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του τριημέρου μετά από τα προηγούμενα χρόνια κορωνοϊού, ο κ. Τσάμπρας δήλωσε: «Προφανώς και υπάρχει ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα του τριημέρου, το πλήθος των επισκεπτών πλησίασε εποχές προ κορωνοϊού, με την αίρεση όμως οι κλίνες της περιοχής έχουν μειωθεί σε σχέση με 3 χρόνια πριν τον κορωνοϊό. Τότε είχαμε περίπου 2.200 κλίνες, κύριες και μη, ενώ τώρα υπάρχουν περίπου 1.800 κλίνες. Αποτέλεσμα, ενώ είχαμε πληρότητα, είχαμε λιγότερο κόσμο».