Μετά την επιστολή διαμαρτυρίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου όπου μιλούσε για αθέμιτο ανταγωνισμό για το τμήμα θεατρικού εργαστηρίου που θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Καρπενησίου με μαθητές που μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν το αντίστοιχο εργαστήριο του Συλλόγου, ο Ευρυτανικός Παλμός επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ηλία Τσώνη και του έθεσε την εξής ερώτηση:

«Με δεδομένες τις τεταμένες σχέσεις με το Δήμο Καρπενησίου όπως έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό, με αφορμή το θεατρικό εργαστήρι που ξεκινά ο Δήμος, πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία σας αφού ο Πολιτιστικός Σύλλογος διαδραματίζει βασικό ρόλο στις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Δήμου;»

Ο κ. Τσώνης απάντησε τα εξής:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποδεικνύει καθημερινά πως δεν τον αποπροσανατολίζει τίποτα από τον σκοπό που έχει χαράξει εδώ και 43 χρόνια, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και όχι μόνο, έτσι και τώρα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Δημοτική αρχή, για εμάς προέχει η επίτευξη των νέων στόχων που έχουμε θέσει για τους επόμενους μήνες στον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Η διαμαρτυρία μας προς τον Δήμο Καρπενησίου έγινε διότι δεν καταλάβαμε ποτέ, για ποιό λόγο άνοιξε τμήμα θεατρικού εργαστηρίου υπό την σκέπη του Δήμου Καρπενησίου, μεταφέροντας το δυναμικό του συλλόγου σε αυτόν. 

Ο Πολιτιστικός ουδέποτε κατήργησε το συγκεκριμένο τμήμα.

Η ξαφνική και μυστική μετακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού μας, η μη ενημέρωση των προθέσεων και η ανυπαρξία διαλόγου για εξεύρεση λύσης, μας έκαναν να διαμαρτυρηθούμε.

Δεν είναι κακό να αντιδρούμε όταν αδικούμαστε και να βρίσκουμε λύση, κακό είναι να δεχόμαστε όλα τα παραπάνω ως δεδομένα.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως ήταν μια λάθος απόφαση, μια απόφαση της στιγμής και είμαστε σίγουροι πως ο Δήμαρχος θα δώσει την λύση. 

Έως τώρα η συνεργασία μας ήταν  άψογη και έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί, άλλωστε και η διαφωνία είναι κομμάτι του πολιτισμού μας».