Την τραγική εικόνα γκράφιτι πάνω σε πετρόχτιστα παραδοσιακά κτίσματα βλέπουμε σε διάφορα σημεία στο Καρπενήσι, με πιο βασικά την πέτρινη στάση στον Ξηριά αλλά και την πέτρινη βρύση στην επαρχιακή οδό Καρπενήσι – Κερασοχώρι, λίγο πριν το Χάνι Μπαγασάκι. Ιδιαίτερα στο δεύτερο σημείο έχουν γίνει πολλές φορές παράπονα στην εφημερίδα μας τόσο για την άσχημη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, ο πεζοπόρος ή ο ταξιδιώτης σε ένα γραφικό σημείο, ιδανικό για στάση κοντά στο Καρπενήσι, όσο και για την ποιότητα του νερού, χαρακτηρίζοντάς το ‘γλυφό’.

Σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού στον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου κ. Γιάννη Σβερώνη τι θα κάνει η δημοτική αρχή για τα γκράφιτι που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης και κυρίως για τη βρύση πριν το Μπαγασάκι που αποτελεί στάση ταξιδιωτών και επισκεπτών και είναι σε άθλια κατάσταση, μας απάντησε: «Θα γίνει αποκατάσταση όλων των ζημιών και στην Πέτρινη στάση, όπως έγινε ήδη σε πολλά σημεία της πόλης και ειδικά στο 3οΔημότικο και στο 2ο Γυμνάσιο που υπήρχαν μεγάλες ζημιές. Επίσης, αποκατάσταση έγινε και στον κόμβο προς Ξηριά με βάψιμο του τοίχου και ένα γκράφιτι για τα αμεα».

Επίσης, σε ερώτηση για το αν θα ελεγχθεί το νερό της βρύσης για καταλληλότητα γιατί υπάρχουν παράπονα για περίεργη γεύση, μας απάντησε: «Σε εμάς δεν έχουν γίνει παράπονα. Εφόσον, το μαθαίνουμε από εσάς, θα παρθεί δείγμα και θα σταλεί στο Χημείο για να ελεγχθεί η καταλληλότητά του.».