Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος Καρπενησίου είναι έτοιμος να γιορτάσει τις Ορεινές Απόκριες, που ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και φυσικά το κάλεσμα  δεν είναι μόνο για τους κατοίκους του Καρπενησίου, αλλά και για αυτούς που επισκέπτονται την πόλη.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, που εκτός από τα εδέσματα που θα προσφέρουν στα παιδιά, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει performer, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, κλόουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες, όπου με τα ζογκλερικά και ακροβατικά τους κόλπα δημιουργούν μοναδικά happenings για τις Απόκριες. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 μ.μ. στην οδό Ζηνοπούλου ακολουθεί streetparty με μουσικές επιλογές από τον Dj’ Νίκο Χαλκούση που θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους. Την Κυριακή 26 Φεβουαρίου και ώρα 18:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, ο Δήμαρχος της πόλης θα κάψει τον Βασιλιά Καρνάβαλο, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους BRANDY ΣΟΥΑΡΕ που θα διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι ντυμένοι αποκριάτικα. Τέλος, την Καθαρά  Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, θα γίνει το παραδοσιακό γλέντι στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου (σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Στεγασμένη Λαϊκή του Δήμου), όπου θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.

Με πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου ανοικτό, η πληρότητα στα καταλύματα το τριήμερο της Αποκριάς στο Καρπενήσι είναι μεγάλη. Σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού, η κα Σοφία Φλέγκα μας απάντησε: «Μέχρι στιγμής, ο Φεβρουάριος δεν είχε πολύ κόσμο. Όμως, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας υπάρχουν πολλές κρατήσεις και η πληρότητα θα είναι πάνω από 80%.».