Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλο τον Νομό γιατί δεν βρίσκουν υπαλλήλους να στελεχωθούν. Σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ευρυτανίας κ. Χρήστο Τσάμπρα αν γνωρίζει για την τεράστια έλλειψη εργατικού δυναμικού στην Ευρυτανία και αν θα κάνει κάτι το Επιμελητήριο για το σοβαρότατο αυτό θέμα, απάντησε: «Η ανεργία στην χώρα μας είναι δομική καθώς παρουσιάζεται σε συγκεκριμένους κλάδους. Όσο για την τεράστια έλλειψη στην Ευρυτανία δεν έχουμε αυτή την εικόνα. Η εικόνα που τουλάχιστον εμείς έχουμε από τα μέλη μας είναι ότι ο κλάδος της εστίασης έχει κάποιες ανάγκες που περιορίζονται σε εποχιακές δραστηριότητες. Αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι εφικτό η συντήρηση εργαζομένων καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σε εθνικό επίπεδο, που προφανώς συμπεριλαμβάνει και την περιοχή μας, υπάρχει ανάγκη σε εργαζομένους ειδικοτήτων που αφορούν την βιομηχανία, την τεχνολογία και την εποχική δραστηριότητα στον τουρισμό.

Όσον αφορά τα Επιμελητήρια έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, για την αγορά εργασίας στην χώρα μας η αρμοδιότητα ανήκει στην ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι προτάσεις που έχει καταθέσει η Κ.Ε.Ε. και καλύπτουν τις θέσεις και των τοπικών Επιμελητηρίων είναι: η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, η επανεκπαίδευση εργαζομένων σε κλάδους που έχουν μεγαλύτερη απορρόφηση. Επίσης τον εκσυγχρονισμό των γραφείων ευρέσεως εργασίας της ΔΥΠΑ.».