Το ζήτημα των παιδικών χαρών στα χωριά του Δήμου Αγράφων απασχολεί τους κατοίκους των Αγράφων μιας και οι παιδικές χαρές σπανίζουν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Πολλοί είναι, όσοι διαμαρτύρονται ότι κοντεύουμε στη λήξη της θητείας της δημοτικής αρχής και δεν έχει τοποθετηθεί καμία νέα παιδική χαρά.

Σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού για το αν και είχαν εξαγγείλει ως δημοτική αρχή τη δημιουργία παιδικών χαρών στα χωριά του Δήμου Αγράφων εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια και αν υπάρχει κάποιο πλάνο να γίνουν οι παιδικές χαρές τουλάχιστον στα μεγάλα χωριά όπως το Ραπτόπουλο κλπ, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του φθινοπώρου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης απαντάει:

«Υπάρχουν δημοπρατημένες 9 παιδικές χαρές. Έγινε δημοπρασία και ορίστηκε ανάδοχος. Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΦΗΜΟΣ θα διατεθούν 217.000 ευρώ και οι παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν μέσα στον Μάϊο. Φέτος, έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό 70.000 ευρώ για κατασκευή νέων παιδικών χαρών από ιδίους πόρους και σε άλλα χωριά. Επιπλέον, συμμετέχουμε στο ιδιωτικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για να γίνουν και άλλες παιδικές χαρές μελλοντικά. Τέλος, στον προϋπολογισμό μας έχουμε 50.000 ευρώ για περιφράξεις και βελτιώσεις παιδικών χαρών μέχρι το τέλος του έτους.».