Μεγάλη συζήτηση γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου το φετινό χειμώνα, δεδομένου ότι έχει κυκλοφορήσει η είδηση της παραίτησης του επί πολλά χρόνια αναδόχου του ΧΚΚ κ. Παπαϊωάννου. Η στιγμή της είδησης έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιχειρηματίες της Ευρυτανίας, μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου που θεωρείται και η πιο ‘δυνατή’ για την περιοχή.

Στην ‘Καυτή καρέκλα’ του Ευρυτανικού Παλμού κάθεται αυτή την εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο οποίος απαντά στην ερώτησή μας για τη λειτουργία και το μέλλον του Χιονοδρομικού.

Ο κ. Παπαϊωάννου παραιτήθηκε από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, τελικά; Θα επηρεάσει αυτό τη λειτουργία του Χιονοδρομικού ενόψει της χειμερινής περιόδου που ξεκινά; Τι προβλέπεται να πράξει η Περιφέρεια ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα;

«Αναμένουμε τη δήλωση παραίτησης του κ. Παπαϊώννου, ώστε μέχρι τέλους του μήνα να γίνει ξανά δημοπρασία. Εάν φέρει ο κ. Παπαϊωάννου δήλωση παραίτησης, η διαδικασία δημοπράτησης θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες. Ο ίδιος για τη φετινή χρονιά δήλωσε αδυναμία ώστε να αναλάβει τη λειτουργία του. Δε θα υπάρξει πρόβλημα ως προς το άνοιγμα, αν γίνει εγκαίρως και η δήλωση παραίτησης, καθώς από την επόμενη κιόλας ημέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη νέα δημοπρασία. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι περνάμε σε νέα εποχή για το χιονοδρομικό και να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».