Μεγάλο είναι το πρόβλημα διαρροής της αποχέτευσης στο καλντερίμι του Μεγάλου Χωριού σε κεντρικό σημείο κάτω από την πλατεία, το οποίο δεν έχει βρει λύση εδώ κι ένα χρόνο που προσπάθησε να κάνει διορθωτική παρέμβαση ο Δήμος Καρπενησίου, χωρίς επιτυχία.

Σε ερώτηση του Ευρυτανικού Παλμού, εάν πρόκειται να φτιαχτεί η αποχέτευση που βρίσκεται στον πέτρινο τοίχο πριν την πλατεία του Μεγάλου Χωριού, εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία προκαλεί δυσωδία στο σημείο, ο πρόεδρος του Μ. Χωριού, Ιωάννης Γαβρίλης, απάντησε:

«Ο δήμος είναι ενημερωμένος, το πρόβλημα έχει επισημανθεί εδώ κι έναν χρόνο και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί. Ο πρόεδρος, για να ξέρετε και τις δικές μου αρμοδιότητες, δεν είναι εκτελεστικό όργανο, ο πρόεδρος της κάθε κοινότητας έχει υποχρέωση να μεριμνά και να ενημερώνει. Το έχω κάνει εγώ προσωπικά εδώ και έναν χρόνο. Από εκεί και πέρα βρίσκεται στην αρμοδιότητα των οργάνων του δήμου να δώσουν λύσεις. Είναι γνωστό το πρόβλημα, έκανε μία παρέμβαση πέρυσι ο δήμος, δεν αποκαταστάθηκε το πρόβλημα, είναι γνώστης των πραγμάτων, και δυστυχώς μέχρι σήμερα αιωρείται».