Σε ανάρτηση του Δήμου Καρπενησίου για τις επισκευές στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου και του 3ου Δημοτικού σχολείου, τα σχόλια των δημοτών, γονέων και κηδεμόνων, είναι καταγγελτικά για την κατάσταση του σχολικού συγκροτήματος εδώ και χρόνια. Στις κατηγορίες ότι δεν είναι ασφαλές και ότι δεν γίνονται οι δέουσες ενέργειες, ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Ιωάννης Σβερώνης, απαντάει:

«Παρά τα συνεχή, πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο, εξαιτίας της κακοτεχνίας και της λανθασμένης επιλογής υλικών κατά την κατασκευή του, το θέμα της ασφάλειας των μαθητών τίθεται ως προτεραιότητά μας και για το λόγο αυτό ανταποκρινόμαστε άμεσα με πολλές κοστοβόρες παρεμβάσεις μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, με δικά μας μέσα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τις υποδείξεις της τεχνικής υπηρεσίας ή μέσω εξωτερικών συνεργατών όταν δεν είναι δυνατό να δοθεί λύση. Αναγνωρίζουμε ότι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις αποτελούν προσωρινές λύσεις και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί πλήρως με ολική αλλαγή στέγης και αναμένουμε χρηματοδότηση για εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης που θα δώσει οριστική λύση».