Καταπέλτης ήταν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, κατά πάντων, στην εισηγητική του ομιλία, στην έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό.

Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης.

“Κληθήκαμε να σβήσουμε τη φωτιά μόνοι μας” είναι ο τίτλος που έβαλε ο Φάνης Σπανός, για την καταστροφική πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια, καταγγέλοντας ότι τα επίγεια μέσα “είχαν εντολή μη κατάσβεσης”.

Nα κοιτάζεις στα μάτια κι αυτόν στον οποίο δεν έδωσες προτεραιότητα

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κατηγόρησε ευθέως όσους είχαν την ευθύνη αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ότι υποτίμησαν το φαινόμενο και δεν έδωσαν προτεραιότητα στην Εύβοια, αφήνοντάς την να καεί από τον Ευβοϊκό ως το Αιγαίο.

Επιτέθηκε στην ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας να αναζητηθούν οι ευθύνες, όχι για εκδικητικούς λόγους, αλλά για να δικαιωθούν οι πληγέντες.

Θέλοντας να τονίσει το μέγεθος της ασυνεννοησίας με τον αρμόδιο υπουργό είπε χαρακτηριστικά: Δεν ήξερα ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη, χρειάζεται να παρεμβληθεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδεχομένως έγινε απαραίτητο..

Ο περιφερειάρχης ολοκλήρωσε την εισήγησή του τονίζοντας ότι “Κανένα Αιολικό Πάρκο δεν έχει θέση στην καμένη γη”

Αυτά και πολλά ακόμη σκληρά λόγια, είπε έξω από τα δόντια ο Φάνης Σπανός και μπορείτε να ακούσετε στο video που ακολουθεί..

https://www.youtube.com/embed/dElM3Q7_80k?feature=oembed

Στην δευτερολογία του, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε (άγνωστο για ποιό λόγο) σε διορθωτική τοποθέτηση σε σχέση με τα περί “εντολής μη κατάσβεσης”.

Δείτε το video

https://www.youtube.com/embed/GbeG_FCp9YU?feature=oembed

tvstar.gr