Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ με κείμενό της, ζητά απαντήσεις για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρυτανία και τη διαχείριση της πανδημίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Παρά τη μετατόπιση της συζήτησης στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, η ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων στην Ευρυτανία είναι  έκδηλη και  δικαιολογημένη. Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται το πόσο ανεπαρκή είναι τα  «πρωτόκολλα» που δεν επιτρέπουν να κλείσουν σχολικές μονάδες παρά μόνο αν υπάρχουν τουλάχιστον 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για την μείωση των αριθμών ανά τάξη, μαζικά τεστ και σε μαθητές κτλ.

Ο λαός της Ευρυτανίας εδώ και ένα χρόνο στην συντριπτική του πλειοψηφία δείχνει μεγάλη πειθαρχία, ωστόσο είναι αγανακτισμένος με τα «ήξεις αφίξεις», με τα προπαγανδιστικά κόλπα και τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης.

Δεν μπορεί άτομα που πρέπει να εμβολιαστούν με συγκεκριμένο εμβόλιο να πρέπει να μεταβούν (υπό αντίξοες μάλιστα καιρικές συνθήκες) στο Κ.Υ Φραγκίστας. Θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει οπωσδήποτε και τρίτο εμβολιαστικό κέντρο στη Δυτική Ευρυτανία, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια σε όλα τα κέντρα.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθεί νέο προσωπικό για την στελέχωση των εμβολιακών κέντρων και να μην αποψιλώνονται οι ήδη υποστελεχωμένες δομές.

Ζητάμε επίσης άμεσα να δοθεί απάντηση σε όσα διακινούνται αυτές τις μέρες μέσω του τοπικού τύπου, ότι δηλαδή τα κρούσματα είναι παραπάνω από όσα έχουν ανακοινωθεί. Είναι κάτι που εντοπίσαμε από την αρχή της πανδημίας και έχει να κάνει με την εκ των υστέρων ανακοίνωση κρουσμάτων. Θυμόμαστε όλοι ότι αρχές Γενάρη ανακοινώθηκαν θετικά αποτελέσματα τεστ που είχαν γίνει τέλη Νοέμβρη.

Γιατί μετά από ένα χρόνο πανδημίας δεν έχει εγκατασταθεί μοριακός αναλυτής στο Καρπενήσι, ούτως ώστε να γίνονται τα τεστ PCR αυθημερόν;

Εδώ και τώρα, η κυβέρνηση πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που αρνείται πεισματικά εδώ και ένα χρόνο:

-μέτρα για τα σχολεία, με αραίωση των μαθητών, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, μαζικά τεστ κτλ όποιο κόστος και να έχει αυτό.

-μέτρα στους χώρους δουλειάς, ειδικά τους μεγάλους, όπου δεν υφίσταται κανένας έλεγχος

-πρόσβαση σε όλα τα αξιόπιστα εμβόλια και όχι μόνο αυτά των 3-4 φαρμακευτικών κολοσσών, επιτάχυνση του εμβολιασμού με πρόσληψη προσωπικού και όχι με απογύμνωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

-θωράκιση των νοσοκομείων και των προνοιακών δομών με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Ειδικά για το νοσοκομείο μας, μέτρα για να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα η λειτουργία ΜΕΘ και ΜΑΦ. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών.

-επαρκής ιχνηλάτηση με ειδικευμένο προσωπικό και μαζικά δωρεάν τεστ.

-μέτρα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και όχι επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Αυτά να κάνει η κυβέρνηση και όχι να βλέπει την κρίση σαν ευκαιρία για να χτυπήσει τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Όσο για τους τοπικούς της εκπροσώπους καλά θα κάνουν να εστιάσουν στο να θωρακίσουν  του ευαίσθητους μαζικούς χώρους, να συνδράμουν στην αποτελεσματική ιχνηλάτηση και όχι να εναποθέτουν τις ελπίδες ανάσχεσης της πανδημίας στον χιονιά που κλείνει τα σχολεία και μας κλείνει όλους «μέσα».»