Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ, με μια ακόμη τοποθέτησή της, ζητά νέα μέτρα για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των πολιτών. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η αναμονή ενός τρίτου κύματος πανδημίας, η εμφάνιση επικίνδυνων μεταλλάξεων του ιού, αλλά και ο εκτροχιασμός της διαδικασίας εμβολιασμού, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και των ανταγωνισμών των φαρμακοβιομηχανιών, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα κυβερνητικά “άνοιξε – κλείσε”.

Επιβάλλεται να παρθούν ΤΩΡΑ έκτακτα μέτρα. Απαιτείται πραγματική θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ, πρόσβαση σ’ όλα τα διαθέσιμα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια.

Απαιτούνται, δηλαδή, όλα αυτά που η κυβέρνηση αρνείται να κάνει εδώ και ένα χρόνο:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα. Προστασία των ανέργων.

Ακριβώς, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πράξει τα αυτονόητα, ακριβώς επειδή θεωρεί περιττό κόστος την θωράκιση του συστήματος υγείας, αρχίζει να συζητιέται ένα ακόμα σκληρό Λοκ Ντάουν.

Άλλωστε, τι άλλο παρά ομολογία ενοχής αποτελεί η φράση «το Λοκ Ντάουν θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του ΕΣΥ»; Αφού είναι έτσι γιατί δεν θωρακίστηκε εξαρχής το ΕΣΥ για να αποφύγουμε τα βαριά μέτρα με τις τεράστιες επιπτώσεις στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας;

Είναι η ώρα οι φορείς των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών να αναλάβουν δράση. Να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα στήριξης του λαϊκού εισοδήματος και όχι των μεγαλοκαρχαριών που βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν τις εργασιακές σχέσεις και να ξεκαθαρίσουν την αγορά από τους μικρομεσαίους.

Στήριξη των αγροτών και όχι των μεγαλεμπόρων που θησαυρίζουν από την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και τις εξευτελιστικές τιμές των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στήριξη της παιδείας και της έρευνας που έχουν ανάγκη εκπαιδευτικό προσωπικό, υποδομές και ερευνητές και όχι «πανεπιστημιακή αστυνομία» και άλλους μηχανισμούς καταστολής.

Είναι προφανές, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο, ότι το σύστημα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι εγκλωβισμένο στα αδιέξοδά του και την ακόρεστη δίψα του για κέρδη.

Το γεγονός ότι 5-10 εταιρείες εκβιάζουν όλη την ανθρωπότητα, το γεγονός ακόμα ότι σε δεκάδες χώρες δεν θα γίνουν καν εμβολιασμοί (πράγμα που σημαίνει ότι θα πολλαπλασιαστούν τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού με κίνδυνο διαρκών αναζωπυρώσεων της πανδημίας) αναδεικνύουν τον απάνθρωπο χαρακτήρα του συστήματος που προσκυνάνε όλα τα αστικά κόμματα, δεξιά κι «αριστερά».

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

 Άλλωστε, η ιστορία το έχει δείξει: Όταν ο λαός θέλει, μπορεί!»