Κλεομένης Λάππας Υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Ευρυτανίας

2128

Αγαπητοί συμπολίτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις συναντήσεις μας ανά την Ευρυτανία, εκτός από υποψήφιο βουλευτή, με είδατε ως άνθρωπο, καθώς πιστεύω πως όλα συμπυκνώνονται στις ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν από την αρχή και στάθηκαν δίπλα μου καθ’ όλη τη διάρκεια της, ομολογουμένως, σύντομης προεκλογικής περιόδου, αλλά και τους ανθρώπους που με γνώρισαν κατά τη διάρκεια αυτής, εκτίμησαν την προσπάθεια που κάνω και αποφάσισαν να με εμπιστευτούν.

Κατά την προεκλογική περίοδο ένιωσα έντονη την ανάγκη να πραγματοποιήσω διακριτικές, αλλά ουσιαστικές συναντήσεις αποφεύγοντας παράλληλα τις επίσημες προεκλογικές ομιλίες. Εκτιμώ ότι με τον τρόπο αυτό μπόρεσα πραγματικά να συζητήσω μαζί σας για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή ξεχωριστά. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τον εαυτό μου όπως πραγματικά είμαι, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη και απαίτησή σας να βλέπετε τον άνθρωπο που θα εμπιστευτείτε με την ψήφο σας, δίπλα σας. Προέβην σε συνετή χρήση των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζοντας πως η αλόγιστη χρήση των Μ.Μ.Ε. συχνά κουράζει και ενίοτε διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Με ειλικρινή λόγο, όπως κάνω πάντα, σας καταθέτω πως υπήρξαν περιοχές, τις οποίες δεν πρόλαβα να επισκεφτώ, υπήρξαν συμπολίτες μου, τους οποίους δεν πρόλαβα να συναντήσω. Αυτό μου δημιούργησε ένα κενό με το οποίο θα πορευτώ προς την τελική εκλογική διαδικασία, γιατί είχα πολλά ακόμα να μάθω μέσα από τη συζήτηση και την ουσιαστική επικοινωνία.

Στο ερώτημα αν άξιζε, κατά την προεκλογική περίοδο, να διανύσω 15.000 χιλιόμετρα, να επισκεφτώ δυσπρόσιτες περιοχές, να μιλήσω με μόνιμους κατοίκους και Ευρυτάνες ετεροδημότες, απαντώ ένα μεγάλο ΝΑΙ. Όχι μόνο επειδή γνώρισα ανθρώπους που έχουν την ικανότητα να ονειρεύονται κοιτάζοντας ψηλά, αλλά επειδή είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αξιόλογους συμπολίτες, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν και αποδεικνύουν εμπράκτως πόσο πολύ αγαπούν τον τόπο μας. Έναν τόπο όπου κυρίαρχος ήταν, είναι και θα είναι η φύση, ενώ το σημαντικότερο κεφάλαιό του είναι οι άνθρωποι.

Αναμφισβήτητα, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο βουλευτής φαντάζει μοναχικός. Περνάει όμως από πολλές συλλογικές διαδικασίες και απαιτείται συνεννόηση και κοινή δράση. Πολλά μικρά και σταθερά βήματα πρέπει να γίνονται προς τα εμπρός και κανένα προς τα πίσω. Τα μέσα που οφείλουμε να χρησιμοποιούμε είναι η γνώση των λειτουργιών της κοινωνίας μας, οι πολύ καλά ριζωμένες ηθικές αξίες και η επιστημονική γνώση. Καθίσταται, όμως, επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ή βελτίωσης των κωδίκων επικοινωνίας προκειμένου να μπορούμε να μιλάμε την ίδια “γλώσσα”, να αποφασίζουμε από κοινού για τα ίδια πράγματα μακριά από εντάσεις και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Μένω πιστός σε αυτό που είχα αναφέρει παλιότερα: «Όσοι βγάζουν τα γιαταγάνια για να παλέψουν, ας τα αφήσουν κάτω, ας τα φυλάξουν σε μία άκρη και όταν έρθει η ώρα, να τα δώσουν στα παιδιά τους να ξύνουν τα μολύβια τους στο σχολείο τους.»

Στέκομαι με ειλικρίνεια δίπλα σας, όπως έχω κάνει τόσα χρόνια από τις θέσεις μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχω δεχτεί την καλοπροαίρετη κριτική σας για το έργο μου και σας ευχαριστώ θερμά, γιατί αυτό με έκανε να προχωρήσω ένα βήμα παρακάτω. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την ευκαιρία να κάνω αυτό το δύσκολο «ταξίδι», καθώς όπως έχει πει και ο Χάρολντ Μακμίλλαν (Βρετανός πρωθυπουργός) «στην πολιτική, ο ίσιος δρόμος είναι αδιάβατος».

Δεσμεύομαι απέναντί σας πως, με μοναδικά κίνητρα το ανιδιοτελές αίσθημα προσφοράς και την αγάπη για τον τόπο μου, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με πάθος και να διεκδικώ λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία και ο καθένας και η καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Σε αυτό τον αγώνα, σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου, η εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου είναι πολύ σημαντική, γιατί ο αγώνας που πρέπει να δοθεί είναι πολύ μεγαλύτερος και αφορά ολόκληρη την Ευρυτανία. Τον τόπο που μεγάλωσα, τον τόπο που ζω, τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Σ’ αυτά ανήκει το μέλλον! Γιατί η παιδεία, την οποία στήριξα με όλες τις δυνάμεις μου κατά τη θητεία μου ως αντιδήμαρχος, είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κοινωνική, πολιτική και οικονομική καμπή.

Στέκομαι δίπλα σας με σεβασμό και εκτίμηση, δίνοντας μόνο το στίγμα του οράματός μου, χωρίς υπερβολές και αμφίβολες υποσχέσεις. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με δύναμη ψυχής για την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του.
Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, στις 07 Ιουλίου δώστε τη δύναμη στην αξιοσύνη, την εμπειρία και τη γνώση. Δώστε μου τη δύναμη για να αγωνιστώ με αλήθεια, ανιδιοτέλεια, σοβαρότητα, εντιμότητα, καθαρή και ανοιχτή σκέψη. Στον τόπο μας υπάρχουν πολλές δυναμικές φωνές αλήθειας, και αυτή τη στιγμή οφείλω να τις αναδείξω και να τις ακολουθήσω. Αν αισθανόμαστε ότι αυτό που ζούμε δεν μας αξίζει, τότε έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε και να το αλλάξουμε. Ο Thomas Kuhn, επιστήμονας του 20ου αιώνα, μίλησε για την ανατροπή του συμβατικού τρόπου σκέψης, σημειώνοντας την «αλλαγή παραδείγματος» (paradigm shift). Στην πολιτική αυτό μεταφράζεται σε αλλαγή νοοτροπίας, αισθητικής, ηθικού κώδικα και συμπεριφοράς.

Αξίζουμε το καλύτερο!


Πολιτικά γραφεία: Αθ. Καρπενησιώτη 20 (1ος όροφος) & Ζηνοπούλου 11 (2ος όροφος)

: 698 6860 418 & 694 7209 168 & 22370 21022
: lappaskle@gmail.com
: Lappas.Kleomenis : lappas.kleomenis