Χρόνος προετοιμασίας: 10’ |Χρόνος μαγειρέματος: 30’ | Μερίδες: 6

Υλικά

30 κολοκυθοανθοί

4 μικρά κολοκυθάκια τριμμένα

½ καρότο τριμμένο και το άλλο ½ σε ροδέλες

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο

3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

150 ml. ελαιόλαδο

1 φλ. ρύζι μακρύκοκκο

2.5 φλ. ζωμό λαχανικών

1-2 λεμόνια ζωμό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολοκυθοκορφάδες. Στη συνέχεια σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε 70 ml λάδι να κάψει και σε μεσαία φωτιά προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα τριμμένα καρότα & κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ. Με μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε έναν –έναν τους κολοκυθοανθούς ως τη μέση τους περίπου και κλείνουμε από πάνω τον ανθό, με μια κυκλική κίνηση. Τους τοποθετούμε κατευθείαν στο πλατύ σκεύος που θα τους μαγειρεύουμε, είτε είναι μεγάλο βαθύ τηγάνι, είτε κατσαρόλα, αρκεί να είναι σχετικά σφιχτά μεταξύ τους. Ενδιάμεσα ή από πάνω, προσθέτουμε και τις ροδέλες καρότου και αν έχει περισσέψει γέμιση, την ρίχνετε ανάμεσά τους. Επίσης μπορούμε να ρίξετε εκεί και επιπλέον κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το υπόλοιπο λάδι και τοποθετούμε το σκεύος με τους γεμιστούς κολοκυθοκορφάδες στο μάτι σε μεσαία φωτιά. Βάζουμε πάνω τους ένα πιάτο ανάποδα για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε και να βοηθήσει ταυτόχρονα στο μαγείρεμα, επιστρέφοντας τους ατμούς στο φαγητό. Αφού πάρει βράση, αφήνουμε τους κολοκυθανθούς να σιγοβράσουν κατά μέγιστο για 20 λεπτά ώστε το ρύζι να μείνει σπυρωτό. Αφαιρείτε το πιάτο από πάνω και τους αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία. Προσθέτετε ζωμό λεμονιού κατά προτίμηση.

Πηγή: www.caruso.gr