Κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας

1829

Η άφιξη του νέου έτους όπως κάθε χρόνο έφερε χαρά σε πολλούς Συλλόγους που έσπευσαν να γλεντήσουν κόβοντας πρωτοχρονιάτικη πίτα όπως είθισται. Οι σύλλογοι που διοργάνωσαν τις εκδηλώσεις ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς,  οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου. Πολλοί επίσημοι και φίλοι, ήταν εκείνοι που τίμησαν με την παρουσία τους τους συλλόγους.

Την καθιερωμένη κοπή πίτας έκανε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Ο χώρο του συλλόγου γέμισε με τα μικρά και μεγάλα μέλη του και όπως κάθε χρόνο αντάλλαξαν ευχές για μια δημιουργική χρονιά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παντελής Χαλκιάς και κ. Ταξιάρχης Κουτρομάνος και η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στην Πάτρα. Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκαν βυζαντινά κάλαντα από τη χορωδία του Σπύρου Σκιαδαρέση και προβλήθηκε το κινηματογραφικό πορτρέτο «Ο Άνθρωπος και ο Ίσκιος του» των Γιάννη Καστρίτση και Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ακολούθησε επίσης βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Στην κοπή παρευρέθηκε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος κ. Νίκο Σουλιώτης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Χαλκιά και η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Θωμαΐς Οικονόμου.

Την ετήσια εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας διοργάνωσε ο Σύλλογος Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα”  το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στη Λειβαδιά. Ακολούθησε μουσική βραδιά με τον Γιάννη Γκόβαρη, έναν από τους πλέον ιδιαίτερους, αυθεντικούς και πολυαγαπημένους καλλιτέχνες στο είδος της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας. Στην κοπή πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Επαρχίας Λιβαδειάς “Τα Άγραφα” παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου κ. Κλεομένης Λάππας.

Στις εκδηλώσεις κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καρπενησίου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παντελής Χαλκιάς, κα Εύη Κονιαβίτη, κ. Ταξιάρχης Κουτρομάνος και η Πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τέλος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου κ. Σουλιώτη, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Λάππα, όλων των Αντιδημάρχων, της Προέδρου της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, όλων των Δημοτικών Συμβούλων και πολλών Προέδρων των Τοπικών μας Κοινοτήτων.