Άλλα 21 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιους Τόπους μαζί με τον 66χρονο. Αναμένεται σημαντική αύξηση τις επόμενες βδομάδες.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέα κρούσματα του κορονοϊού, στη χώρα μας. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στους Άγιους Τόπους με τον 66χρονο, το ένατο κρούσμα στη χώρα μας.

Τα παραπάνω κρούσματα προέκυψαν από τον έλεγχο 24 εκδρομέων οι οποίοι παρουσίασαν συμπτώματα. Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ήπια και δε συντρέχει λόγος νοσηλείας. Από το σύνολο των ασθενών, ο ένας, το χθεσινό 9ο κρούσμα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση με πνευμονία, άλλοι δυο εμφανίζουν ήπια πνευμονία και επίσης νοσηλεύονται. Επίσης νοσηλεύονται άλλοι έξι ασθενείς με πιο ήπια συμπτώματα. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Τόνισε δε ότι δεν θα πρέπει να κοιτάμε τα νούμερα. Υπάρχει εξαντλητική ιχνηλάτηση. Ελέγχονται πάνω από 400 επαφές μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αναμένεται αύξηση των νέων περιστατικών και στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα ακολουθεί την πορεία του ιού και σε άλλες χώρες, στις περισσότερες από τις οποίες υπάρχει επιδημική εξάπλωση της νόσου. Επίσης ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων διεθνώς μπορεί να είναι 100πλάσιος!

Σχετικά με τη διαχείριση του 9ου κρούσματος ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν “υπήρξε τρύπα” στο σύστημα και ότι οι υγειονομικές αρχές κινήθηκαν ορθά. Η μη αρχική εκτίμηση ότι ο ασθενής μπορεί να είχε εκτεθεί στον κορονοϊό δεν αποτελεί ολιγωρία καθώς το Ισραήλ δεν θεωρούνταν χώρα προέλευσης υψηλού ρίσκου.

Ο επιδημιολόγος επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει δεύτερος τύπος του ιού ο οποίος είναι περισσότερο θανατηφόρος. “Η επιδημία του πανικού είναι χειρότερη από την επιδημία του κορονοϊού”, απομειώνοντας το φόβο της επιδημίας που μπορεί να εκδηλωθεί στη χώρα.

Πηγή: www.news247.gr