• Σημαντικά μειωμένα τα κρούσματα
  • Σύντομα σε κεντρικό σημείο της πόλης οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Σταθερά φαίνονται να είναι τα κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα με τον αριθμό να κυμαίνεται από 1.000 έως 2.500 κρούσματα ημερησίως. Χθες Τρίτη 11 Μαΐου 2021, τα κρούσματα έφτασαν τα 3.197.

Βελτιωμένη όμως φαίνεται να είναι και η εικόνα στην Ευρυτανία με τα κρούσμαΤΑ στο Καρπενήσι σύμφωνα με το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας να μην ξεπερνούν ημερησίως τα 1-2 κρούσματα στους 70 ελέγχους, που πραγματοποιούνται την ημέρα. Όσον αφορά τα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με 21 κρούσματα στα Λεπιανά και λίγα κρούσματα στη Γρανίτσα. Στο νοσοκομείο Καρπενησίου νοσηλεύονται στην μονάδα covid, 13 συμπολίτες μας που ως επί το πλείστον είναι άτομα που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό από τα χωριά της Ευρυτανίας. Ο αίθριος καιρός που συνεχίζεται στην Ευρυτανία φαίνεται ότι συνέβαλε σημαντικά, ώστε να υπάρξει ύφεση στα κρούσματα, καθώς πλέον οι πολίτες με το άνοιγμα της εστίασης δεν συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

Σε εξωτερικό χώρο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του Κλιμακίου του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας συνεχίζονται κανονικά με αμείωτο ρυθμό στο Καρπενήσι στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Σκοπός είναι και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να εντοπιστούν όλα τα κρούσματα, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ οι έλεγχοι τις προσεχείς ημέρες θα αλλάξουν τόπο διεξαγωγής και θα πραγματοποιούνται στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, ώστε να υπάρχει ακόμη καλύτερη πρόσβαση από τους πολίτες.