Αρνητικές οι τελευταίες δειγματοληψίες

Χωρίς κανένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού είναι η Ευρυτανία τις τελευταίες δύο μέρες, Δευτέρα και Τρίτη, σύμφωνα με το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας, αλλά και το Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Τις δύο αυτές μέρες πραγματοποιήθηκαν 90 περίπου δειγματοληπτικοί έλεγχοι, οι οποίοι ήταν όλοι αρνητικοί στον νέο ιό. Όμως, τρία είναι τα άτομα που νοσηλεύονται μέχρι ώρας στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου. Πρόκειται για την μητέρα της 40χρονης που είχε βρεθεί θετική στον ιό. Ο πατέρας της έλαβε εξιτήριο, ενώ είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να λάβει εξιτήριο και η μητέρα της, καθώς η υγεία της παρουσιάζει βελτίωση. Ένα ακόμη ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Φραγκίστα, ηλικίας περίπου 70 χρόνων νοσηλεύεται μετά το θετικό αποτέλεσμα στον ιό που έδειξε το τεστ τους, την προηγούμενη εβδομάδα. Θετικό βρέθηκε και ένα μικρό αγοράκι ηλικίας 4 ετών, την Κυριακή, το οποίο τέθηκε σε καραντίνα, ενώ μετά από το ανησυχητικό αυτό κρούσμα κλειστό παρέμεινε το 1ο νηπιαγωγείο, όπου φοιτούσε το παιδί, αλλά και όλο το 1ο δημοτικό σχολείο, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, με σκοπό να απολυμανθεί και να αποφευχθεί η διάδοση του ιού μεταξύ των μαθητών, καθώς το αγόρι είχε αδερφό στην Β΄τάξη. Ανήσυχοι είναι οι γονείς των μαθητών με το νέο αυτό κρούσμα στο σχολείο, για το οποίο η διάγνωση έγινε αρκετά καθυστερημένα, μετά το κορίτσι που είχε βρεθεί θετικό την προηγούμενη βδομάδα.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στη Βίνιανη του Δήμου Αγράφων, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, από τα οποία δεν προέκυψε κάποιο θετικό τεστ, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε.

φωτο:Τεστ covid19 στη Βίνιανη