Μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών λαμβάνουν αρκετές υπηρεσίες της Ευρυτανίας, με σκοπό των περιορισμών νέων κρουσμάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα την υγεία των πολιτών και των εργαζομένους τους. Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά αφορούν τις υπηρεσίες του Θεραπευτηρίου Ευρυτανίας, του ΟΑΕΔ, του Νοσοκομείου, των δομών Υγείας, του ΕΦΚΑ και της Δ.Ο.Υ Καρπενησίου. Αναλυτικότερα,

Αναστέλλονται τα εξωτερικά ιατρεία στο ΓΝ Καρπενησίου

Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, αναστέλλει όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, λόγω κορωνοϊού. Η αναστολή των ιατρείων θα ισχύει μέχρι νεότερη ανακοίνωση και εξαρτάται από την πορεία του ιού και την απόφαση της κυβέρνησης για το μη συνωστισμό του κοινού χωρίς να υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας για τους πάσχοντες

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας προτρέπει τους πάσχοντες με συμπτώματα κορωνοϊού να μην επισκέπτονται μονάδες υγείας για την εξέτασή τους αλλά να τηλεφωνούν στον θεράποντα ιατρό τους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσής του. Συγκεκριμένα ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας αναφέρει «Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, παρακαλούνται οι πάσχοντες με συμπτώματα ίωσης-λοίμωξης του αναπνευστικού (πυρετό, πονόλαιμο, βήχα κλπ) να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον θεράποντα ιατρό τους και ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (Νοσοκομείο, Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία).Υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος μετάδοσης της λοίμωξης».

Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό από το Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας

Απαγόρευση επισκεπτηρίου και περιορισμός εισόδου

Δραστικά μέτρα υιοθετεί το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας με σκοπό να διασφαλίσει την υγεία των περιθαλπόμενων αλλά και των υπαλλήλων του από πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο Διοικητής και τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με απόφασή τους προχωρούν σε προληπτική απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αυστηρό περιορισμό της εισόδου σε οποιονδήποτε πλην των υπαλλήλων. Η απόφαση λήφθηκε με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των περιθαλπόμενων και τον εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η φροντίδα των ωφελούμενων του θεραπευτηρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Ειδικές περιπτώσεις θα εξετάζονται κατόπιν επικοινωνίας με τη διοίκηση. Η απόφαση αυτή έχει τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, μέχρι νεωτέρας. 

ΟΑΕΔ. Ηλεκτρονικά η εγγραφή νέων χρηστών

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, η εγγραφή νέων χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες θα έχουν άμεση πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του Οργανισμού και δεν παρέχονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Δείτε στο: https://bit.ly/38VF44J #neoaoed

Με τηλεφωνικά ραντεβού και αποστολή e -mail η εξυπηρέτηση στη Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου

Έκτακτα και προσωρινά μέτρα έλαβεως προς την οργάνωση της η Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Για το λόγο αυτό τις επόμενες τρείς (3) εβδομάδες η συναλλαγή με το κοινό και η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων της Δ.Ο.Υ. Καρπενησίου θα γίνεται  αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα κάτωθι τηλέφωνα και email. Η εξυπηρέτηση θα γίνεται στα εξής τηλέφωνα 2237352100 Γραμματεία, Email: syzefxis@2473.syzefxis.gov.gr, 2237352135 Προϊστάμενος, 2237352136 Αναπληρωτή Προϊστάμενος, 2237352121 Μητρώο και 2237352134 Έσοδα. Τυχόν αιτούμενα πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, κ.α., θα αποστέλλονται στο φορολογούμενο αποκλειστικά μέσω email και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί,  θα οριστεί συνάντηση, εάν κρίνεται απαραίτητη η φυσική παρουσία.

Αναστέλλονται οι συναλλαγές με φυσική παρουσία στον ΕΦΚΑ

Ανάλογα μέτρα λαμβάνει και η υπηρεσία ΕΦΚΑ έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, αναστέλλοντας τις συναλλαγές που απαιτούν φυσική παρουσία. Για την εξυπηρέτησή τους οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο e- ΕΦΚΑ, είτε να ζητούν πληροφορίες στα τηλέφωνα :

2237089192( για θέματα καθυστερημένων εισφορών – ΚΕΑΟ)

2237089197(για λογαριασμό ασφαλισμένου)

2237089201(για θέματα ασφαλιστικής ικανότητας και συντάξεων)

FAX:2237024326

Email: misth. eyvritania@efka.gov.gr