2 νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

30 τα αρνητικά δείγματα

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Εμβόλια και στο Κ.Υ Δυτ. Φραγκίστας

Εκ νέου αύξηση φαίνεται να σημειώνεται στα κρούσματα της Ευρυτανίας, σε έναν Νομό που για τουλάχιστον δύο μήνες παρέμενε καθαρός από κορωνοϊό. Σύμφωνα με το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας τέσσερα (4) κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Καλεσμένο και Βίνιανη, θέτοντας σε καραντίνα τους θετικούς στον ιό, αλλά και το συγγενικό τους περιβάλλον. Στο νοσοκομείο βρίσκονται δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι οι γονείς της 40χρονης που την προηγούμενη βδομάδα βγήκε θετική στον ιό, διότι η υγεία της μητέρα της φάνηκε να επιδεινώθηκε. Μέχρι στιγμής τριάντα (30) δείγματα έχει λάβει ο ΕΟΔΥ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά, ενώ παράλληλα αναμένονται από μέρα σε μέρα τα αποτελέσματα από τους μοριακούς ελέγχους. Είναι σημαντικό οι πολίτες να μην εφησυχάζουν και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποφυγής διάδοσης του ιού, διότι ο επικίνδυνος ιός δεν έχει σταματήσει να απειλεί τις ζωές μας. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, αυτοί συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς οι πολίτες προσέρχονται στο Νοσοκομείο Καρπενησίου κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, ώστε να εμβολιαστούν. Δεν είναι μάλιστα  λίγοι οι πολίτες που ήδη έχουν πραγματοποιήσει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Να σημειωθεί ότι αυτή τη βδομάδα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καρπενησίου των ηλικιών 75-79 ετών συνεχίζοντας με το εμβόλιο της Pfizer και στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας, που αυτή βδομάδα ξεκινάει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, για τις ηλικίες από 60-64 ετών.

Θα πρέπει όμως να αναφέρουμε και τις πάρα πολλές διαμαρτυρίες κυρίως ηλικιωμένων που διαμένουν στα χωριά της Ευρυτανίας και θα πρέπει να μετακινηθούν στο Καρπενήσι για να εμβολιαστούν, ενώ οι περισσότεροι ούτε μπορούν ούτε έχουν κάποιον τρόπο μετακίνησης.

Β’ φάση εμβολιασμού περιθαλπόμενων και εργαζόμενων στο Θ.Χ.Π. Ευρυτανίας

Συνεχίζονται τα τεστ

Σε συνέχεια της Α’ φάσης εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στο Θεραπευτήριο και στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται για την πρόληψη και προστασία από τον ιό COVID-19, την Τετάρτη 17/2/2021 και ώρα 13:30, θα βρίσκεται στο Θεραπευτήριο Κινητή Ομάδα Υγείας Ειδικού Σκοπού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει την ευθύνη εμβολιασμού με τη 2ηδόση όσων περιθαλπόμενων και εργαζόμενων εμβολιάσθηκαν με την 1ηδόση την Τετάρτη 27-1-21. Της Β΄ φάσης εμβολιασμού θα προηγηθεί εξέταση ανίχνευσης κορωνοϊού κατά τις πρωινές ώρες της Τετάρτης από την Κινητή Ομάδα Υγείας Ειδικού Σκοπού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).