Κωμωδία σε 4 πράξεις για τη Θεατρική Ομάδα  Καρπενησίου

31854

Με τρεις υπέροχες παραστάσεις, στις 1 έως 3 Ιουνίου, η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, χάρισε όπως το συνηθίζει, μοναδικές στιγμές γέλιου, με την κωμωδία ‘‘Το παιχνίδι της τρέλας και της φρονιμάδας’’.

Στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξετυλίχτηκε σε τέσσερις πράξεις και μέσα από εκκεντρικούς χαρακτήρες, ‘πιπεράτο’ κείμενο, φάρσες, παρεξηγήσεις και μπερδέματα η πλοκή της κωμωδίας του Γιώργου Θεοτοκά. Ο Θεοτοκάς βασίζει την ιστορία του στο βυζαντινό τραγούδι ‘Του Μαυριανού και της αδερφής του’, αλλά μεταπλάθει το μύθο του και τοποθετεί στο κέντρο ένα πρόσωπο ιστορικά υπαρκτό, τον βασιλιά Ανδρόνικο, διάσημο γητευτή γυναικών της εποχής του. Για το ρόλο του χορού εισάγει την παρουσία του ‘δημοτικού πουλιού με την ανθρώπινη λαλιά’, που γνωρίζει και αναγγέλλει τα πάντα.

Και η πλοκή ρέει με έντονο ενδιαφέρον και πολύ γέλιο: O Βασιλιάς Ανδρόνικος για να κατακτήσει την Αρετή, αδερφή του άρχοντα Μαυριανού, και να κάνει σεξ μαζί της, προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα που έβαλε μαζί του. Στο τέλος τρέλα και φρονιμάδα ισορροπούν σε ένα κόσμο που έχει ανάγκη και τις δυο δυνάμεις. ‘Ανδρόνικος’ ο Γιάννης Χαλαστάνης, ‘Αρετή’ η Ρούλα Βαστάκη, ‘Μαυριανός’ ο Γιάννης Μπαλάς και άλλοι έντεκα ηθοποιοί, σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Σταμάτη, Σκηνικά Γιώργου Νούλα και Ήχο/Φωτισμό Νίκο Τσιούρη.