Στην άμεση εξιχνίαση κλοπής προέβη το Α.Τ. Δήμου Αγράφων, η οποία διαπράχθηκε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 το μεσημέρι σε οικία ηλικιωμένου στην περιοχή των Αγράφων Ευρυτανίας.
Ειδικότερα, δύο άτομα κινούμενα με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το πρόσχημα πώλησης ενδυμάτων, προσέγγισαν τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, στο χωριό Βούλπη του Δήμου Αγράφων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να του αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό, κάποιες χιλιάδες ευρώ, και να τραπούν σε φυγή.
Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού του. Οι δράστες ήταν Ρομά και διέφυγαν προς το Μουζάκι Καρδίτσας μέσω του χωριού Κέδρα.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγράφων, το οποίο άμεσα έσπευσε στο σημείο παρά την έλλειψη σε προσωπικό και εξιχνίασε την υπόθεση, χωρίς όμως να καταφέρει να συλλάβει τους δράστες, λόγω αργοπορημένης κλήσης στις Αρχές του ηλικιωμένου. Η Διοίκηση του ΑΤ Αγράφων με έδρα το Κερασοχώρι, εφιστά την προσοχή των πολιτών, μιας και είναι εξαιρετικά συχνή η παραπάνω τακτική εξαπάτησης κυρίως των ηλικιωμένων στην περιοχή μας και ζητά από όλους να ειδοποιούν έγκαιρα τους Αστυνομικούς στο Κερασοχώρι αν βλέπουν κάποια ύποπτη κίνηση.