Διαγράφεται το πρόστιμο των 300 ευρώ από τη Λαμία, που είχε επιβληθεί σε γιαγιά για άσκοπη μετακίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας, και συζήτησαν την περίπτωση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, λένε αστυνομικές πηγές, ουδέποτε εξαντλείται η αυστηρότητα σε περιπτώσεις όπως αυτής της γιαγιάς και για το λόγο αυτό δεν θα πληρωθεί το πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη 80χρονη έχει στην πλάτη της μια βαριά και δραματική ιστορία καθώς φέρεται να έχασε σε τρία διαφορετικά τροχαία τα δύο παιδιά της, και αργότερα τον εγγονό της.

Επειτα από το θάνατο του εγγονού της, η ηλικιωμένη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της πίνοντας φυτοφάρμακο. Ωστόσο, την εντόπισαν άμεσα και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ οι γιατροί κατάφεραν να τη σώσουν.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πήρε και πολιτικές διάστάσεις.

Την αρχή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Facebook.

Η  ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:
“Μια 80χρονη γυναίκα στη Λαμία, που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση. Την ίδια ώρα που ο περιοδεύων Πρωθυπουργός γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη δημόσια υγεία, τα έκτακτα μέτρα, αλλά και κάθε πολίτη αυτής της χώρας ξεχωριστά, που στερεί στοιχειώδεις ελευθερίες του για να τα τηρήσει.

Η τήρηση των μέτρων όμως αντέχεται όσο σκληρά και αν είναι, αρκεί αυτά να είναι δίκαια και να ισχύουν για όλους.

Όταν είναι άδικα και δεν ισχύουν για όλους, τότε αυτό που δικαίως κυριαρχεί στους πολίτες είναι η οργή.

Το κυβερνών κόμμα απάντησε.

“Ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει ανάρτηση για πρόστιμο που επιβλήθηκε, ύστερα από καταγγελία, σε ηλικιωμένη κυρία στη Λαμία. Αν ρωτούσε λίγο, θα είχε πληροφορηθεί ότι το πρόστιμο είχε ακυρωθεί για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πολύ πριν βγάλει ο κ. Τσίπρας την ανακοίνωσή του. Υπήρχαν μάλιστα και σχετικά δημοσιεύματα. Η εύκολη αντιπολίτευση δεν είναι αντιπολίτευση, αλλά φθηνός λαϊκισμός” σχολίασε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.