Μια νέα σελίδα ξεκινά σήμερα για τη μητρόπολη Φθιώτιδος, καθώς, πριν από λίγη ώρα, κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τον νέο μητροπολίτη κ. Συμεών, στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Ο νέος ιεράρχης της τοπικής εκκλησίας, μαζί με τον Αριχεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, κατέφτασε στις 11 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου. Εκεί τον υποδέχτηκαν ο τοποτηρητής της μητρόπολης Φθιώτιδος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Αφού, ο κ. Συμεών, παρέλαβε την αρχιερατική ράβδο από τον τοποτηρητή, μητροπολίτη Ιγνάτιο, ακολούθησε η προσφώνηση του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθύμιου Καραΐσκου, ο οποίος με θερμά λόγια τον καλωσόρισε στην πόλη.

Ο κ. Καραϊσκος χαρακτήρισε μέρα γιορτής τη σημερινή για τη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα. “Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα για τον τόπο μας”, είπε χαρακτηριστικά. “Ο ερχομός σας φέρει ελπίδα και βεβαιότητα που πηγάζει από τον πλούτο των χαρισμάτων με τα οποία η χάρη του Θεού σας εχει προικίσει. Έρχεστε να διακονήσετε έναν τόπο ειρηνικό και φιλοπρόοδο. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε άξιος συνεχιστής των πρακατόχων σας”, πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο κ. Καραϊσκος ευχήθηκε, τέλος, στον νέο μητροπολίτη η ευλογία του Κυρίου να συνοδεύει την ποιμαντορία του, να τον φωτίζει και να τον προστατεύει και τον διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Λαμιέων θα σταθεί αρωγός στο έργο του, σεβόμενος τους διακριτούς ρόλους.

Στην αντιφώνησή του, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι ήρθαν στη Λαμία για την ενθρόνισή του να επισκέπτονται συχνά τη μητρόπολη. Ανέφερε, ακόμη, ότι υπηρέτησε στην περιοχή ως στρατιώτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έρχομαι και πάλι ως στρατιώτης Ιησού Χριστού, με την ευχή του πνευματικού μου πατέρα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, για να υπηρετήσω όχι ως έφεδρος αλλά ως μόνιμος την τοπική μητρόπολη”.

Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, σύμφωνα με το τυπικό, θα κατευθυνθεί στη συνέχεια με πομπή προς τον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την τελετή της ενθρόνισής του.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα ο μητροπολίτης Φθιώτιδος θα μεταβεί στη μόνη Δαμάστας, όπου βρίσκεται το μνήμα του μακαριστού προκατόχου του κ. Νικολάου για να τελέσει τρισάγιο στην μνήμη του.

με πληροφορίες από orthodoxia info