Μέχρι τις 18 Ιουνίου πήρε παράταση το Κτηματολόγιο στην Ευρυτανία

4731

Με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει το κοινό ότι για την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας – Φθιώτιδας, δίνεται δεύτερη παράταση που λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

Σχετικά με τη διαδικασία: οι περιοχές στις οποίες γίνεται συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας την περίοδο αυτή, ανήκουν στην τέταρτη γενιά κτηματογράφησης, δηλαδή κτηματογραφούνται για πρώτη φορά. Στις περιοχές που έχουν κτηματογραφηθεί κατά το παρελθόν, οι πολίτες προφανώς και δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα δήλωση (άλλωστε αν το επιχειρήσουν, η δήλωση δεν θα γίνει δεκτή ούτε στα κατά τόπους γραφεία). Αν ο πολίτης δεν μπορεί να θυμηθεί αν έχει υποβάλει δήλωση στο κτηματολόγιο ή αν η περιοχή του έχει κτηματογραφηθεί στο παρελθόν, μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες στο τοπικό κτηματολογικό γραφείο ή στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου (υπάρχει μηχανή αναζήτησης με βάση την περιοχή).

Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν και εκπρόθεσμα – αν όμως έχει ολοκληρωθεί κάπου η κτηματογράφηση, τότε το ακίνητο έχει καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και χρειάζεται μια ειδική διαδικασία για την άρση αυτού του χαρακτηρισμού. Τις πληροφορίες αυτές παρέχουν τα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία.

Στις 18 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής είχε συνάντηση με τη διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Κλωνάρη, όπου της ανέλυσε τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της ορεινότητας, της μορφολογίας και των καιρικών συνθηκών, καθώς και το γεγονός, ότι πολλοί ιδιοκτήτες ζουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν.