Μια ρημαδοπλατεία ζητάμε για να συναθροίζονται οι κάτοικοι & επισκέπτες στο Βασιλέσι, να πίνουν το καφεδάκι τους και να μην νοιώθουν ξεχασμένοι και δημότες δεύτερης κατηγορίας…

Το μοναδικό χωριό ίσως της Ευρυτανίας και όχι μόνο, που δεν υπάρχει κάποιος χώρος για να μαζεύονται οι κάτοικοι. Μετά από πολλά χρόνια και πολλά ταξίματα (άλλωστε δεν χάνεις τίποτα) πρόπερσι οι εκ της απερχόμενης δημοτικής αρχής αξιώθηκαν και περίφραξαν τον χώρο. Ωστόσο ο …ντόπιος εργολάβος άφησε ..πεσκέσι ..έτσι για να τον θυμόμαστε πέτρες και υλικά χωρίς να καθαρίσει το χώρο ως όφειλε (για να μην αναφερθούμε στο …δώρο ..και την πέτρινη βρύση που δεν έφτιαξε ποτέ).

Ζητάμε από την νυν δημοτική αρχή και τον κύριο δήμαρχο σε συνεργασία με τον τοπικό πρόεδρο να μεριμνήσει άμεσα τον καθαρισμό του χώρου και τοποθέτηση 2-3 παγκάκια ώστε έστω και έτσι να γίνει λειτουργήσιμη η πλατεία στο παλιό σχολείο στο Βασιλέσι Πρασιάς.

Στον χώρο μπορούν να φυτευτούν μερικά δέντρα για ίσκιο, να φτιαχτεί η πέτρινη βρύση κάτω από τον πλάτανο, να κλαδευτεί ο πλάτανος και να πέσει λίγο χαλίκι στις λακκούβες. Για το κτίριο πρέπει να προγραμματιστεί η αντικατάσταση των παλιών και σπασμένων παραθύρων με αλουμίνια πριν να είναι πολύ αργά για το ίδιο το κτίριο, καθώς και η πλακόστρωση του προαύλιου χώρου.Επίσης στο εσωτερικό να φτιαχτεί η τουαλέτα του δασκάλου και με υδροβολή να φύγει ο σαθρός σοφάς (μέσα- έξω) και να γίνει αρμολόγηση.

Μακάρι να λειτουργούσε το σχολείο και να βλέπαμε παιδάκια να παίζουν αλλά στην τωρινή κατάσταση είναι κρίμα να μην μπορούμε να διατηρήσουμε έστω αυτά που με κόπο μας άφησαν οι πρόγονοί μας.