25 μέρες ακόμα για δήλωση συμμετοχών!

Θέλεις να αναδείξεις με τις φωτογραφίες σου την ομορφιά, τον φυσικό πλούτο και την αξία των περιοχών Natura 2000;

Θέλεις, ταυτόχρονα, να διεκδικήσεις κάποιο από τα μεγάλα βραβεία του φωτογραφικού μας διαγωνισμού;

Απομένουν 25 ακόμα μέρες για δήλωση συμμετοχών του μεγάλου φωτογραφικού διαγωνισμού Natura 2000, με πλούσια δώρα, συνολικής αξίας 4.800 ευρώ!

Είτε λοιπόν είμαστε απλοί ταξιδευτές, είτε παθιασμένοι με τη φωτογραφία είτε άνθρωποι ευαίσθητοι σε θέματα προστασίας της φύσης, μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να συμπληρώσουμε όλοι μαζί τα κομμάτια ενός παζλ που θα κάνει ευρύτερα γνωστή την ομορφιά και τη σημασία των περιοχών Natura 2000. Ας αναδείξουμε λοιπόν τον πλούτο της ελληνικής φύσης, τα είδη της πανίδας και χλωρίδας αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000 με τον φωτογραφικό μας φακό!

Στην Ελλάδα, μια χώρα που ξεχωρίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον φυσικό της πλούτο, το δίκτυο Natura 2000 εκτείνεται σε 446 περιοχές, προστατεύοντας 299 είδη φυτών και ζώων, 128 είδη πουλιών και 89 διαφορετικούς τύπους οικοτόπων. Προστατεύει τα πιο πολύτιμα και ευαίσθητα χαρακτηριστικά της ελληνικής φύσης. Στην Ευρυτανία υπάρχουν δυο ζώνες ‘Natura 2000’, η μια στα Όρη των Αγράφων με έκταση 39,062 εκτάρια και η άλλη στο Όρος Βελούχι με πολύ μικρότερη έκταση στα 3,408 εκτάρια.

OΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

• Το όριο είναι 10 φωτογραφίες ανά συµµετέχοντα

• Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: ως και 30 Απριλίου 2021.

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Το αντίστοιχο πεδίο να περιέχει τον κωδικό της περιοχής Νatura 2000 (Κάντε copy paste από τον πίνακα που θα βρείτε εδώ) που έχει πραγματοποιηθεί η λήψη

• Στην πρώτη φάση αποστολής φωτογραφικού υλικού δεν είναι απαραίτητα τα αρχεία υψηλής ανάλυσης. Περιοριστείτε σε µεσαία ανάλυση (ως 1000 pixel η µεγάλη πλευρά). Για τις επιλεγόµενες προς δηµοσίευση φωτογραφίες το περιοδικό θα επικοινωνεί ξεχωριστά µε τους δηµιουργούς αναζητώντας τα αρχεία υψηλής ανάλυσης και λοιπά στοιχεία.

• Δείτε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Πληροφορίες στο https://edozoume.gr.