Τι καλύτερο από ένα βιβλίο για να περάσουν ευχάριστα και ωφέλημα οι μέρες που θα βρισκόμαστε σπίτι σε κατάσταση περιορισμού ή καραντίνας. Σίγουρα έχουμε όλοι στις βιβλιοθήκες μας βιβλία που δεν έχουμε διαβάσει ή που θα θέλαμε να ξαναδιαβάσουμε. Και φυσικά όλες οι μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων έχουν e- shop από τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε βιβλία όλων των ειδών. Και για την περίπτωση που δεν μπορείτε να διαθέσετε χρήματα υπάρχει και η μοναδική δυνατότητα που δίνει η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Online και δωρεάν ανάγνωση χιλιάδων βιβλίων

στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του. Η δημιουργία της υπηρεσίας ξεκίνησε το 2017 και είναι δωρεάν για τον αναγνώστη. Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα χρήσης έως 3 βιβλίων ταυτόχρονα με ανώτατο όριο τα 36 βιβλία κατ’ έτος για κάθε αναγνώστη.

Οδηγίες εγγραφής

Προκειμένου να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καλείσθε να πραγματοποιήσετε τα τρία ακόλουθα απλά βήματα:

  • Ηλεκτρονική Εγγραφή ως Πιστοποιημένος Χρήστης

Για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της ΕΒΕ είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή σας ως Πιστοποιημένος Χρήστης στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής διατίθενται στη σελίδα Εγγραφή Αναγνωστών καθώς και στη σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις.

  • Δημιουργία δωρεάν Λογαριασμού Adobe

Καλείσθε να δημιουργήσετε έναν δωρεάν προσωπικό λογαριασμό (Adobe Id) στην Adobe.

  • Εγκατάσταση προγράμματος/εφαρμογής ηλεκτρονικής ανάγνωσης

Εγκατάσταση συσκευών  (υπολογιστή/smartphone/tablet) ένα πρόγραμμα ή μια εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (eReader), την οποία θα εξουσιοδοτήσετε με το προσωπικό Adobe Id σας.

Δείτε περισσότερα στο: ereading.nlg.gr/el