Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεκαεννέα (19) ήταν τα θέματα για τα οποία τα μέλη του Δ.Σ. κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις. Αυτά αφορούσαν τον καθορισμό τελών Δημοτικών Κοιμητηρίων για το έτος 2023, τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου «Διαρρύθμιση υφιστάμενου κτιρίου τμήματος πνευματικού κέντρου ‘’ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ’’ Δ.Ε. Φραγκίστας Δήμου Αγράφων», τις αιτήσεις των Δημοτών που ζητούν διαγραφή βεβαιωθέντων τελών Ύδρευσης – Αποχέτευσης, την οικονομική ενίσχυση δημοτών, την καταλληλότητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση ποιμνιοστασίου στη θέση «Λιθαρόστρουγγα» της Τ.Κ. Βαλαώρας, ΔΕ Απεραντίων του Δήμου Αγράφων και την καταλληλότητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση ποιμνιοστασίου στη θέση «Σπανού» της Τ.Κ. Ραπτοπούλου, ΔΕ Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων.

Επίσης αποφάσεις έλαβαν για την καταλληλότητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση μελισσοκομείου στη θέση «Άη – Γιώργης» οικισμού Χρυσόβων της Τ.Κ. Σιβίστας, ΔΕ Απεραντίων του Δήμου Αγράφων, για την έγκριση και υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγράφων, για τη συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Ασφαλτόστρωση Δημοτικών Οδών Δήμου Αγράφων», για την έγκριση χορήγησης άδειας επέμβασης σε Δημόσια έκταση δασικού χαρακτήρα για την διάνοιξη δρόμου στην Θέση «ΦΟΙΝΙΚΟΛΑ» έως θέση «ΠΑΠΑΒΡΕΤΗ» της Τ.Κ. Λημερίου του Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας, για την έγκριση κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2024-2027 του Δήμου Αγράφων, για την έγκριση της 2ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων έτους 2023 και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, για την έκθεση αποτελεσμάτωνεκτέλεσης προϋπολογισμού Δ’ τριμήνου εσόδων- εξόδων οικ. έτους 2022, για την καταλληλότητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση ποιμνιοστασίου στη θέση «Σπανού» της Τ.Κ. Ραπτοπούλου, ΔΕ Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων, καθώς και για τη σημειακή τροποποίηση του Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δ.Ε. Απεραντίων Δήμου Αγράφων Π.Ε. Ευρυτανίας.

Ακόμη συζήτησαν για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που απέκτησαν τέκνο, για την έγκριση αύξησης ωραρίου εργασίας προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ μερικής απασχόλησης (καθαρίστριες σχολικών μονάδων), για την Επανασύσταση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πνευματικό Κέντρο ΓΕΩΡ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ» στο τοπικό διαμέρισμα Ανατ. Φραγκίστας Δήμου Αγράφων και για τη λήψη απόφασης ή μη για ανάκληση της απόφασης του ΔΣ Δήμου Αγράφων περί έγκρισης σύνταξης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά του κ. Κων/νου Χαϊδή του Παναγιώτη.