Με επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα των εκπαιδευτικών στη Φουρνά

1977

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Φουρνάς, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Επιμορφωτική Ημερίδα εκπαιδευτικών, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας και Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Χρίστος Β. Μαρκαντώνης, ο Δήμος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Γυναικών της Δημοτικής Ενότητας Φουρνάς. Ειδικότερα, η Ημερίδα αυτή τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου και της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και απευθυνόταν στους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της Ευρυτανίας. Ωστόσο, στην Ημερίδα συμμετείχαν και οι καθηγητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Φουρνάς. Εισηγητές της Ημερίδας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Η θρησκευτική Ιστορία της ευρύτερης περιοχής Φουρνάς Ευρυτανίας» και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Χρίστος Β. Μαρκαντώνης, ο οποίος εισηγήθηκε θέματα επιστημονικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος για τους εκπαιδευτικούς.
Στην Ημερίδα αυτή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νικόλαος Σουλιώτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς κ. Γεωργία Γκαρίλα και ο αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας κ. Ιωάννης Τσακνιάς. Χαιρετισμό απέστειλε και ο συνδιοργανωτής της Ημερίδας Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η συνταξιούχος Δασκάλα κ. Αγορίτσα (Ρίτσα) Σαψάλη, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη προσφορά της στο Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Προυσού και Ιερέας του χωριού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φουρνάς, κ. Νικόλαος Οικονόμου, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Φουρνάς, κ. Κων/να Αναγνωστοπούλου, το προσωπικό του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Φουρνάς, κ. Ιωάννης Διαμαντής και κ. Γεωργία Στεφανή, ο Δασάρχης του Δασαρχείου Φουρνάς κ. Γεώργιος Τσαμαδιάς και ο Προïστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φουρνάς κ. Χρήστος Μπακογιώργος.
Μετά το πέρας των εργασιών της Ημερίδας οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο στο Μουσείο Εκκλησιαστικών Κειμηλίων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φουρνάς και τους προσφέρθηκε πλούσιο γεύμα με τοπικά εδέσματα σε ταβέρνα του χωριού, το οποίο ήταν προσφορά της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας.