Στην πρώτη, δια περιφοράς, συνεδρίαση της Παρασκευής, 10 Απριλίου 2020 στη Λαμία, το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ανταποκρίθηκε στην ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τη σχετική προβλεπόμενη διαδικασία, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρχές της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Με αποφάσεις που προάγουν το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη ροή των χρηματοδοτήσεών της καθώς και την ενίσχυση του τακτικού και έκτακτου ανθρώπινου δυναμικού της, συνεχίζει την πορεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης: «Η 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα με τη μέθοδο διά περιφοράς, μια πρωτόγνωρη διαδικασία για όλους μας. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί, υπό τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Παρατάξεων, η οποία ήταν απολύτως απαραίτητη καθώς σε ζωντανό χρόνο αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το κάθε θέμα που εισήχθη προς ψηφοφορία. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους καθώς και τους υπηρεσιακούς μας συνεργάτες για την άριστη εκτέλεση της σχετικής διαδικασίας.»

Η «Στερεά… Υπεροχής!» για τη διαφορετική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αναφέρει:

«Με μια τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων, που πραγματοποιήθηκε με πολλές δυσκολίες, τεχνικής φύσης, “νομιμοποιήθηκε πολιτικά”, η δια περιφοράς συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Δυστυχώς λόγω των τεχνικών δυσκολιών, δεν δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθεί, αναλυτικά και διεξοδικά, ο πολιτικός διάλογος επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης αλλά ούτε και να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν:

στην περιφερειακή οικονομία, στην προστασία των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, στις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στο Ε.Σ.Π.Α. και στην επιχειρούμενη αναστολή του από την Κυβέρνηση, στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και άλλα επίκαιρα θέματα.

Από την πλευρά μας κατατέθηκε η πρόταση για συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, που θα συμμετέχει το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων ή έστω με αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων και στον αριθμό που εξασφαλίζεται η νόμιμη απαρτία, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί τεχνικά  η διαδικασία.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έστειλαν ηλεκτρονικά τη ψήφο και τις όποιες παρατηρήσεις τους.

Είναι αυτονόητη η πειθαρχία μας, στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά πρέπει να βρούμε και τρόπους έτσι ώστε να μην υπονομευτεί η δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων.

Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας και ευελπιστούμε στην αποδοχή και υλοποίησή της».