Ο γνωστός και καταξιωμένος ηθοποιός, τόσο μέσα από τηλεοπτικές σειρές, όσο και από το θεατρικό σανίδι, Νίκος Ορφανός είναι ο νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με απόφαση του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου Λαμιέων και προέδρου του ΔΣ Θύμιου Καραΐσκου.

Η επιλογή του προκρίθηκε μεταξύ τεσσάρων ακόμη αξιόλογων υποψηφίων που είχαν καταθέσει το ενδιαφέρον τους για να αναλάβουν τη διεύθυνση του ΔΗΠΕΘΕ.  Οι άλλοι τέσσερις συνυποψήφιοι του Νίκου Ορφανού ήταν η Νικολέτα Βλαβιανού, ο Νίκος Διαμαντής, ο Κωνσταντίνος Κυριακού και ο Δημήτρης Μυλωνάς.

Ο νέος επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, έχει ρουμελιώτικες ρίζες και μάλιστα Ευρυτανικές, καθώς κατάγεται από την πλευρά της μητέρας του από τον Άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας. Για την ορεσίβια καταγωγή του μάλιστα αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος (από την πλευρά του πατέρα του είναι Κρητικός), όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή ‘ΟΛΑ’ του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο ηθοποιός και πλέον καλλιτεχνικός διευθυντής ασχολείται πολλά χρόνια και με τα κοινά, καθώς υπήρξε βουλευτής με το “Ποτάμι” και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη στον Δήμο της Αθήνας.

  Ο Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, δήλωσε σχετικά :

«….. Η επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το Δ.Σ. σηματοδοτεί  και την νέα εποχή ενός ιστορικού θεσμού για την πόλη μας, του Δημοτικού Περιφερειακού μας Θεάτρου Ρούμελης, ενός θεσμού, που έχει συμβάλλει με μοναδικό τρόπο  μέχρι σήμερα στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της Λαμίας, αφήνοντας αντί-στοιχο στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη ολόκληρης της χώρας μας. (…) . Ας σταθούμε δίπλα στο νέο Διευθυντή του Περιφερειακού μας Θεάτρου, ας αγκαλιάσουμε τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα, ας ξανακάνουμε το Θέατρό μας, κομμάτι της ζωής μας. Εύχομαι στο Νίκο Ορφανό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα……»