Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της Παγκόσμια Ημέρας ΑμεΑ στο Καρπενήσι

1702

Από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2018 ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις που αφορούσαν την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018. Μετά την έναρξη των εκδηλώσεων με την πορεία που διοργανώθηκε προς την Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου από όλους τους φορείς ατόμων με αναπηρία, συνεχίστηκε ο εορτασμός με την εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο κλειστό γήπεδο Καρπενησίου από την κ. Κριπάση – Μπάρκα πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, και κορυφώθηκε με την κλειστή εκδήλωση από το Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η εκδήλωση με θέμα: «Το θαύμα της διαφορετικότητας» βρήκε ανταπόκριση από τους μαθητές των Γυμνασίων του Νομού Ευρυτανίας που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο του Συνεδριακού Κέντρου και παρακολούθησαν τόσο τις ομιλίες που πραγματοποίησαν ο Διευθυντής του Ε.Ε.ΕΚ. κ. Τσιγαρίδας Δημήτριος και η Προϊσταμένη του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ κ. Λυκοκάπη Αντιγόνη, καταλήγοντας πως όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι, όσο και την επιτυχημένη ταινία που προβλήθηκε με θέμα την διαφορετικότητα. Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές υπέβαλαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στους ομιλητές, καλύπτοντας τις απορίες που τους δημιουργήθηκαν από την όλη εκδήλωση. Το ‘παρών’ έδωσαν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης και ο Διευθυντής της Δευτ/θμιας εκπαίδευσης κ. Λουκάς Δημητρίου.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου κ. Τσιγαρίδας Δημήτριος σε δηλώσεις που παραχώρησε στον Ευρυτανικό Παλμό ανέφερε μεταξύ άλλων: « Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο αλλά την φετινή χρονιά απευθυνθήκαμε στους μαθητές των Γυμνασίων, προσπαθώντας να τους επηρεάσουμε αλλά και να ενισχύσουμε τον τρόπο σκέψης των μαθητών, αλλάζοντας τα πράγματα προς το καλύτερο. Ο λόγος των δράσεων αυτών είναι οι μαθητές ως αυριανοί πολίτες να σταματήσουν να  σκέφτονται  ιδιαίτερα για τους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας. Θα συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις με στόχο την αποδοχή, την ένταξη και την κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και ελπίζουμε στην πορεία να μην συμμετέχουν μόνο τα άτομα με αναπηρία αλλά όλοι οι πολίτες να διαμαρτύρονται για όσα δεν έχουν μεριμνηθεί για τα άτομα με διαφορετικότητα, δημιουργώντας παράλληλα οι ίδιοι οι πολίτες δράσεις για μια κοινωνία για όλους».

Το Ε.Ε.Ε.Κ. Καρπενησίου νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας – Ο.ΠΑ.ΣΤ.Ε., το δήμο Καρπενησίου, το δήμο Αγράφων, το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Ευρυτανίας και το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Ευρυτανίας, οι οποίοι αποτέλεσαν τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Επίσης, όλοι οι συνδιοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους εργαζόμενους στην Μαθητική Εστία Καρπενησίου, τους εργαζόμενους στην Ενιαία Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου (ΕΚΕΠΠΑΔΗΚ), τους εκπαιδευτικούς όλων των γυμνασίων του Νομού Ευρυτανίας, τους εργαζόμενους στο ΚΤΕΛ Ευρυτανίας και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καρπενησίου, οι οποίοι αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της υλοποίησης της εκδήλωσης. Τέλος, ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, τη SPENTZOS FILM για τη διάθεση της ταινίας που προβλήθηκε για να πλαισιώσει την εκδήλωση, το Ράδιο Καρπενήσι, το Ράδιο Stoxos, και τον έντυπο τύπο του Καρπενησίου για την προώθηση της εκδήλωσης.