Με τις πρέπουσες τιμές γιορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης στην Αθήνα.

2545

Το περασμένο Σάββατο 6 Οκτωβρίου γιορτάστηκε στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Παγκράτι ο Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης ή Παντοπώλης, από τον Σύλλογο  Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι», αλλά και από πολλούς Ευρυτάνες.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η αρχιερατική θεία λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. κ. Γεωργίου και με τη συμμετοχή των Ευρυτάνων ιερέων π. Δημητρίου Σκόνδρα και π. Δημητρίου Παπασπύρου. Στην συνέχεια ακολούθησε αρτοκλασία και ευχές από τους ιερείς προς τα μέλη του Συλλόγου και των φίλων της Ευρυτανίας και του Καρπενησίου αλλά και κεράσματα που προσέφερε σε όλους η επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φωτεινή Καλατζή.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με γεύμα στην φιλόξενη ταβέρνα Μουριές στο Βύρωνα. Το παρών στην εκδήλωση αυτή έδωσαν ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων Βασίλης Κονιαβίτης και τα μέλη του ΔΣ Γιώργος Καπλάνης και Βασίλης Τσιαμάκης, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Επιστημόνων Φώτης Κουλαρμάνης, το μέλος του ΔΣ της Πανευρυτανικής Δημήτρης Δέπος, η πλαστική χειρουργός και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ κ. Θωμαΐς Οικονόμου, ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Αλέξης Καρδαμπίκης και Γιώργος Μουρτζιάτης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βράχας Νάνσυ Τζιώρα και η πρόεδρος του Συλλόγου Μεγαλοχωριτών Μαίρη Καλλιάνη. Ο Σύλλογος  Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» τους ευχαριστεί θερμά για την παρουσία τους.