Με τον Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Οικονόμου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης.

Αφορμή της συνάντησης υπήρξε η παρουσίαση εκ μέρους του κ. Οικονόμου του σχεδίου πρότασής του για την μετατροπή της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ) σε «Φάρμα Καινοτομίας», δίνοντας ώθηση στην οικονομία όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα και προτάσεις για την ανάγκη υιοθέτησης μια περιφερειακής αναπτυξιακής στρατηγικής και αξιοποίησης όλων των αναπτυξιακών εργαλείων για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Βουλευτή για μια σειρά από θέματα που αφορούν θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, οικονομικά των Δήμων και γραφειοκρατικά προβλήματα που εμποδίζουν την υλοποίηση έργων που είναι κρίσιμα για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, ο κ. Σουλιώτης τόνισε  ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας ζωνών σε μειονεκτικές περιοχές εφαρμογής φορολογικών αναπτυξιακών κινήτρων ώστε να αντισταθμίζεται η απομόνωση από φολοελαφρύνσεις που θα δώσουν προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.