Ο Δήμος Αγράφων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ” Philoxenia” που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και φέτος με μια νέα παρουσία.

Ο Δήμος παρουσίασε την αγγλική έκδοση του τουριστικού του φυλλαδίου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδειχθεί και να γίνει ακόμα πιο γνωστό το τουριστικό προϊόν του τόπου με σύνθημα: «Επισκεφθείτε τα Άγραφα!

Ανακαλύψτε τη γη των θρύλων και των μύθων! Μια συναρπαστική περιπέτεια σας περιμένει!».

Πολλές ήταν οι επισκέψεις από την πολιτική ηγεσία και ειδικούς στον τομέα του τουρισμού, αλλά και από πλήθος επισκεπτών και πρακτόρων, που γέμισαν το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πολλοί από αυτούς μάλιστα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Δήμο Αγράφων και τις εναλλακτικές προτάσεις που δύναται να προσφέρει ως τουριστικός προορισμός.  Η υφυπουργός τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα. Άντζελα Γκερέκου,  η  Τομεάρχης τουρισμού του Σύριζα κα.  Κατερίνα  Νοτοπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου, επισκεπτόμενες το περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  όπου φιλοξενείται ο Δήμος Αγράφων δήλωσαν θαυμασμό για τον τόπο και υποσχέθηκαν να βρίσκονται αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάδειξής του. Ο “HappyTraveler” Ευτύχης Μπλέτσας, ενθουσιασμένος από τη μοναδική ομορφιά των Αγράφων, δήλωσε έτοιμος για τη νέα του εξόρμηση στο Δήμο. Τέλος, φίλοι από τη Σερβία, την Πολωνία και τη Λιθουανία, φυσιολάτρες, ενθουσιασμένοι από το φυσικό περιβάλλον των Αγράφων, δήλωσαν «μαγεμένοι» και διαβεβαίωσαν τις εκπροσώπους του Δήμου πως θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη, για να πάρουν μια γεύση από τη ζεστή φιλοξενία και τα τοπικά εδέσματα, ενώ παράλληλα θα απολαύσουν υπαίθριες δραστηριότητες.