Μια βραδιά έμπνευσης παράδειγμα προς μίμηση

1405

Μια ξεχωριστή βραδιά, διαφορετική από όλες τις άλλες πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 2 Μαρτίου με συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, του Δήμου Καρπενησίου και της εταιρείας Myste. Γυναίκες όλων των ηλικιών προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την όμορφη εκδήλωση, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα. Η βραδιά ξεκίνησε με την ομιλία της κας. Ζαλοκώστα Σοφίας, προέδρου της ΕΚΕΠΠΠΠΑΔΗΚ, η οποία αναφέρθηκε στην στήριξη που προσφέρει ο Δήμος Καρπενησίου στις γυναίκες, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους, καθώς δεν είναι λίγες εκείνες που τον στελεχώνουν μέχρι σήμερα. Ακολούθησε η ομιλία της κ. Πετροπούλου Ιουλίας προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, η οποία με την σειρά της αναφέρθηκε στον δυναμικό ρόλο των γυναικών στην σημερινή κοινωνία δίνοντας ως παράδειγμα τις δράσεις που υλοποιούν οι γυναίκες του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι ομιλίες γυναικών από τον χώρο του αθλητισμού, των τεχνών και του επιχειρείν που κατάφεραν να συγκινήσουν, να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για την δυναμικότητά τους, την πειθαρχία τους, την θέλησή τους και του πείσματος, που τις οδήγησαν ψηλά, χωρίς να παρεκκλίνουν  από τον ένα και μοναδικό στόχο τους. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομιλήτρια κα. Nery Mantey Niagura , Ολυμπιονίκης με θέμα ‘’H Δύναμη της Αυτοδημιουργίας μέσα από καθημερινά βιώματα’’, πραγματοποίησε μια αναδρομή από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα κυνηγώντας έναν στόχο, την Ολυμπιάδα. Η ίδια διέκοψε πολλές φορές την ομιλία της, ξεσπώντας σε λυγμούς, αναλογιζόμενη τις θυσίες που έκανε για το όνειρό της. Η δεύτερη ομιλήτρια  η κα. Μουστοπούλου Μαρία, Συγγραφέας με θέμα ‘’Το κυνήγι των Ονείρων και η Αξία ης Μόρφωσης στη Σύγχρονη Ελλάδα’’ αναφέρθηκε στην συγγραφή των βιβλίων της παρά το νεαρό της ηλικίας της και την δημιουργία εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, όπου απασχολείται μέχρι σήμερα μαθαίνοντας σε μικρούς και μεγάλους την μαγεία της γραφής. Τέλος, την αυλαία των ομιλιών έριξε η  κα. Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΔΣ APSON CSR με θέμα ‘’Επιχειρηματικότητα: ταξίδι αυτογνωσίας κι ενδυνάμωσης’’ η οποία κατάφερε να αφυπνίσει τις γυναίκες, προτρέποντάς τες να ασχοληθούν με τον αινιγματικό χώρο των επιχειρήσεων με το σύνθημα πως ‘’τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο’’. Με το κλείσιμο των ομιλιών ακολούθησε συναυλία με την μαγευτική φωνή της Λουκίας Βαλάση πλαισιωμένη από την ορχήστρα της, ταξιδεύοντάς το κοινό με τραγούδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κοντογεώργος Κώστας, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι Γκαρίλα Γεωργία και Κονιαβίτη Ευδοκία, και η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαίς Τζίνα Οικονόμου. Κατά την διάρκεια της  βραδιάς οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα γευτούν χειροποίητα gourmet εδέσματα από τον Σύλλογο Γυναικών και τα μέλη του, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν σε όλες τις γυναίκες συμβολικά δώρα ομορφιάς.

Με επιτυχία και το αποκριάτικο πάρτι του Συλλόγου

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 3 Μαρτίου διοργανώθηκε παιδικό αποκριάτικο πάρτι στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των μκρών παιδιών. Τα μικρά παιδιά φόρεσαν την αγαπημένη τους αποκριάτικη στολή, χόρεψαν και δημιούργησαν πρωτότυπα αριστουργήματα με την βοήθεια της δασκάλας καλλιτεχνικών, καταφέρνοντας παράλληλα να παρασύρουν στους ξέφρενους αποκριάτικους ρυθμούς ακόμη και τους μεγάλους.

Η εκδηλώσεις συνεχίζονται…8 Μαρτίου ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας προσκάλεσε όλες τις γυναίκες να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ με γλέντι στην ταβέρνα Το Πανόραμα. Ζωντανή μουσική, χορός, φαγητό και πολλές εκπλήξεις ήταν τα βασικά  στοιχεία της βραδιά αυτής. Μια από τις τυχερές κέρδισε ύστερα από κλήρωση 3ημερο ταξίδι για 2 άτομα στο μαγευτικό Ναύπλιο προσφορά του γραφείου Alkyoni travel agency. Η είσοδος ήταν ελεύθερη