Μια πανελλαδική δράση για την Υγεία και στα Άγραφα 

4155

Ενημέρωση των Δημοτικών Σχολείων για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών από το Δήμο Αγράφων

Ο Δήμος Αγράφων, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΥ) συμμετέχει στην Πανελλαδική Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την «ορθή χρήση των αντιβιοτικών».

Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση μαθητών Δημοτικών Σχολείων μέσω χορήγησης στοχευμένου βιβλιογραφικού υλικού που θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο προαγωγής της υγείας. Είναι μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, μαθητών και γονιών, σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στα απομακρυσμένα Άγραφα, με πρωτοβουλία του Δήμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αγράφων παρέλαβε ενημερωτικό υλικό παιδικής λογοτεχνίας με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη;», το οποίο έχει εγκριθεί ως παιδαγωγικά κατάλληλο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, και εν συνεχεία προμήθευσε τα εννέα Δημοτικά Σχολεία του. Η δράση πραγματοποιείται προκειμένου οι μικροί μαθητές  και οι γονείς τους να ενημερωθούν για τις συνέπειες των φαρμάκων, ώστε να αποτραπεί η αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί εντόνως στη χώρα μας και το οποίο ελλοχεύει  κινδύνους για την δημόσια υγεία.