Μουσικά ταξίδια στην Κοιλάδα του Αχελώου

1751

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, μουσικοί από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώνουν και φέτος τις μελωδίες και τις φωνές τους σε ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Μουσικής κατά μήκος της Κοιλάδας του Αχελώου με πολλαπλό σκοπό. Η μουσική να ενώσει τον κόσμο και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η Τοπική Ιστορία και η πλούσια Πολιτιστική Κληρονομιά που διαθέτει η περιοχή. Για 2η χρονιά, η Εθελοντική ομάδα της «European Music Day Acheloos Valley» οργανώνει ξανά αυτό το 2ήμερο φεστιβάλ μουσικής. Άνθρωποι με αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό συντονίζονται για ένα καλό σκοπό. Η μουσική να αποτελέσει έναν διαφορετικό μοχλό, ήπιας ανάπτυξης για τον άγονο τόπο τους. Κοντά στην προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας στέκεται σύσσωμη η τοπική κοινωνία καθώς και οι Σύλλογοι των ορεινών χωριών που αγκάλιασαν τον ευρωπαϊκό θεσμό με μεγάλη καλοσύνη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το ιστορικό γεφύρι του Πετρωτού Αργιθέας, συνεχίζουν στην Ορεινή Άρτα, Δυτική Ευρυτανία με τη λήξη της Γιορτής στα παραδοσιακά χωριά του Ορεινού Βάλτου.
Οι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί – συμμετέχουν εθελοντικά στη Γιορτή της Μουσικής και οι εκδηλώσεις αυτές, είναι πάντα δωρεάν για το κοινό.(Μουσική έντεχνη και λαϊκή πάνω σε πέτρινα γεφύρια, ποίηση, παραδοσιακή μουσική, Σακαρετσιάνικη χορωδία, ζωγραφική, Γκρεκάνικη μουσική & αστροπαρατήρηση).
Η αρχική ιδέα των εκδηλώσεων ήταν του Αντώνη Κοσσυβάκη-στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το συντονισμό έχει ξανά φέτος, η κα Χαρίτου Παρθενία – άνθρωποι και οι δυο – που κατάγονται απ’ την περιοχή. Την Κυριακή 23 Ιουνίου, στις 2μ.μ. το ραντεβού στην Ευρυτανία, στην Παλιογέφυρα και τη Γέφυρα Τέμπλας στον Αχελώο, με το Σχήμα του Γιώργου Ιωάννου στο μπουζούκι, με ελληνική λαϊκή μουσική. Μαζί του ο Μπαγιώργος Γιώργος με την κιθάρα του, Σελιμάς Ανδρέας στο τραγούδι.