Νέα αίθουσα στο Συνεδριακό Καρπενησίου & άλλα 2 έργα μέσω ΕΣΠΑ για τον Δήμο Καρπενησίου

2726

3 σημαντικά έργα υποβάλλει ο Δήμος στο ΕΣΠΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου στην προχθεσινή του συνεδρίαση, προχώρησε στην έγκριση υποβολής 3 προτάσεων για σημαντικά έργα του Δήμου, τα οποία εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, κ. Βονόρτας.

Νέα αίθουσα θα έχει το ΔΣ Καρπενησίου στο Συνεδριακό

Η πρώτη πρόταση με τίτλο «Δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεων-εκδηλώσεων στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου» για ένταξη στην πρόσκληση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 , Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα, για την Π.Ε. Φθιώτιδας και την Π.Ε. Ευρυτανίας» της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ». Το έργο αφορά στη δημιουργία μιας νέας αίθουσας συνεδριάσεων στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, ο οποίος μέχρι τώρα χρησιμοποιείται για αποθηκευτικός χώρος και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της κεντρικής εισόδου, όπως μπαίνομε. Η αίθουσα αυτή θα χρησιμοποιείται κυρίως για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά θα φιλοξενεί και συνέδρια μέχρι 50 άτομα.

Δημιουργία Γηπέδου 5Χ5 στο Κρίκελλο

Δεύτερη είναι η πρόταση με τίτλο «Κατασκευή γηπέδου 5*5 στην ΤΚ Κρικέλλου»  στην πρόσκληση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα, για την Π.Ε.Φθιώτιδας και την Π.Ε. Ευρυτανίας» της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ». Το γήπεδο αυτό επρόκειτο να κατασκευαστεί επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη, αλλά δεν πρόλαβαν τις ημερομηνίες κατασκευής κι έτσι τώρα κατατίθεται νέα πρόταση ένταξης για το συγκεκριμένο έργο.

Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Χελιδόνας

Τρίτη είναι η υποβολή πρότασης με τίτλο «Παρεμβάσεις ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στην ΤΚ Χελιδόνας του Δήμου Καρπενησίου»  στην πρόσκληση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, (ΤΑΠΤοΚ) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα,για την Π.Ε.Φθιώτιδας και την Π.Ε. Ευρυτανίας» της ΟΤΔ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Α.Ε. ΟΤΑ». Το τελευταίο αυτό έργο είναι μια πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων που έκαναν μια μελέτη την οποία πρότειναν στη δημοτική αρχή.