Νέα αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου & εκδηλώσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου,4+1 προτάσεις για έργα υπέβαλλε ο Δήμος Καρπενησίου στο Leader.

3948

Στόχος ο συνεδριακός τουρισμός να έχει σταθερό προορισμό το Καρπενήσι

 

Η σημερινή εικόνα της αίθουσας όπου κειτουργούσε μέχρι πρότινος το Μουσείο Τσάτσου

Επιβεβαιώνεται το πρόσφατο ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού για την άμεση δημιουργία νέας αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου στο Συνεδριακό Κέντρο. Πράγματι, ο Δήμος Καρπενησίου υπέβαλλε 5 προτάσεις έργων  χρηματοδότησης για το Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)», στην  Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΔ, συνολικού προυπολογισμού 661.605€.

Η δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεων – εκδηλώσεων στο χώρο του Συνεδριακού  Κέντρου Καρπενησίου, προϋπολογισμού 298.205,80€, είναι ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα του Δήμου, μιας και σε αυτό το χώρο εκτός από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιούνται και πολλά άλλα συνέδρια και εκδηλώσεις, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Στη  συγκεκριμένη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου λειτουργούσε μέχρι πρότινος το Μουσείο Τσάτσου, το οποίο μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του πριν από ένα χρόνο, στην Αγία Τριάδα. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση χώρου για τη δημιουργία υπερσύγχρονης τεχνολογικά αίθουσας συνεδριάσεων/εκδηλώσεων, χωρητικότητας 100 ατόμων και περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς και εγκατάσταση σύγχρονου οπτικοακουστικό συστήματος. Θα περιλαμβάνει σύγχρονα καθίσματα που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης κάθε φορά, έχοντας τη δυνατότητα αναδίπλωσης και αναδιαμόρφωσης της αίθουσας. Τα καθίσματα, τα έδρανα, τα πατώματα και γενικώς τα πάντα στην αίθουσα θα είναι ξύλινα, ενώ σε κάθε θέση Δημοτικού Συμβούλου, Αντιδημάρχων, Δημάρχου, Προέδρου κλπ θα υπάρχουν ειδικές υποδοχές και θύρες για τη χρήση φορητού υπολογιστή ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής που θα διευκολύνει τη συνεδρίαση και γενικά κάθε δραστηριότητα. Στην αναβαθμισμένη αίθουσα  θα μπορούν να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προβολές, διαλέξεις και συζητήσεις. Στόχος είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να φιλοξενούνται μεγάλες διοργανώσεις συνεδρίων με παράλληλες δράσεις και συνεδριάσεις, που θα επιτρέπουν πολυεπίπεδες δραστηριότητες σε έναν χώρο, όπως οι προβολές κά. Η κατασκευή της Αίθουσας Συνεδριάσεων και Εκδηλώσεων, χωρητικότητας 100 ατόμων,  θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της  χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου, ενισχύοντας τον συνεδριακό τουρισμό στη πόλη του Καρπενησίου, ο οποίος έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Η νέα αίθουσα θα είναι επίσης ανοικτή για το κοινό στις συνεδριάσεις του ΔΣ και θα πληροί γενικά όλες τις προϋποθέσεις μιας σύγχρονης αίθουσας συνεδριάσεων, κάτι που δεν συμβαίνει με τη σημερινή αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα ΚΑΠΗ, η οποία δεν παρέχει παρά μόνο καθίσματα. Οι διαδικασίες ένταξης στο Leader αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι εγκρίσεις στο β’ εξάμηνο του 2019.

Άλλα 4 έργα υποβλήθηκαν προς ένταξη

Ανάπτυξη σε Καρπενήσι και χωριά του Δήμου Καρπενησίου


Εκτός από την αναβάθμιση του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου και τη δημιουργία νέας αίθουσας συνεδριάσεων, υποβλήθηκαν και άλλα 4 έργα στο Μέτρο 19 του ΠΑΑ 2014-2020 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων)», στην  Αναπτυξιακή Φθιώτιδας ΑΕ ΟΤΔ. Όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου και στοχεύουν στην εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης αλλά και της περιφέρειας του Δήμου Καρπενησίου. Τα έργα αυτά θα δώσουν μια ώθηση στον τουρισμό που είναι η κινητήριος δύναμη του τόπου αλλά και ποιότητα ζωής στους κατοίκους των περιοχών που συχνά αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω τοποθεσίας ή συνθηκών.

Αναλυτικά τα έργα είναι:

  1. Κατασκευή Γηπέδου 5Χ5 στο Κρίκελλο, προυπολογισμού 130.000€.

Η συγκεκριμένη μελέτη του έργου ολοκληρώθηκε και είχε υποβληθεί έγκαιρα στο προηγούμενο πρόγραμμα Leader περιόδου 2007-2013, μέσω της Αιτωλικής Αναπτυξιακής. Το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα, είχε δημοπρατηθεί αλλά η έγκριση της υπογραφής σύμβασης, με αποκλειστική ευθύνη της Αιτωλικής Αναπτυξιακής και κυρίως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δόθηκε επτά ημέρες πριν τη λήξη του προγράμματος. Έτσι, δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση του έργου και επανυποβλήθηκε στο νέο πρόγραμμα με την βεβαιότητα να τύχει χρηματοδότηση, ώστε ένα σημαντικό έργο για την ΤΚ Κρικέλλου να ολοκληρωθεί.

  1. Συντήρηση –Αναβάθμιση Πολιτιστικού Κέντρου στην ΤΚ Στάβλων, προυπολογισμού 88.000€. Το έργο αφορά εργασίες για την συντήρηση – αναβάθμιση του υπάρχοντος Δημοτικού κτιρίου, όπου με την αναβάθμιση του θα μπορούν οι κάτοικοι καθώς και τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Στάβλων να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα, είτε να διοργανώνουν εκθέσεις προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τον τρόπο ζωής και τις παραδόσεις αυτής της ορεινής περιοχής του Δήμου Καρπενησίου, που δύναται και έχει σκοπό να προσελκύσει επισκέπτες και να προβάλει τον τόπο, την πολιτιστική του κληρονομιά και την ιστορία του.
  2. Παρεμβάσεις Ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Χελιδόνας, προϋπολογισμού 131.000€.

Το έργο αφορά σε εννέα (9) παρεμβάσεις ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στη Χελιδόνα, οι οποίες κρίνονται  αναγκαίες γιατί θα αποκαταστήσουν την εικόνα των συγκεκριμένων χώρων οι οποίοι θα επανενταχθούν στο ευρύτερο περιβάλλον του οικισμού δημιουργώντας έτσι ένα ενιαίο σύνολο. Η μελέτη συντάχθηκε με τη βοήθεια των Χελιδονητών Αρχιτεκτόνων Γιώργο Ζαχαρόπουλο και Βασίλη Τσιαντή.

  1. Προμήθεια Μουσικών Οργάνων για τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρπενησίου, προυπολογισμού 14.400€.

Αφορά προμήθεια καινούργιων μουσικών οργάνων καθώς και εξαρτημάτων, που θα ενισχύσουν  το έργο της Φιλαρμονικής του Δήμου, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Το γράφημα από την εικόνα που θα έχει η νέα αίθουσα
Η κατασκευή της αίθουσας χωρητικότητας 100 ατόμων,θα συμβάλλει στην ολοκλήρωση της χρήσης του Συνεδριακού Κέντρου