‘Νέα Αρχή’ για το ΕΠΑΛ Καρπενησίου

2220

Εβδομάδα δράσεων για το ΕΠΑΛ Καρπενησίου η τελευταία του Μάϊου, με τους μαθητές και τους καθηγητές να συνεργάζονται για να υλοποιήσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα ‘επανεκκίνησης’ της σχολικής μονάδας, λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της φετινής σχολικής χρονιάς. 

‘Το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου εξιστορεί…’

Αρχής γενομένης με μια εκδήλωση γεμάτη νοσταλγία και ιστορικές μνήμες και μέσα από τις δράσεις με τίτλους: «Όταν η φύση πάγωσε τον πόλεμο» και «Οδός Ονείρων» ξεκίνησαν το πρόγραμμα τη Δευτέρα 20 Μαϊου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η πρώτη είχε ως θέμα το πέρασμα της Νιάλας  από αντάρτες του δημοκρατικού στρατού τον Απρίλιο του 1947 και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις μέρες εκείνες. Οι μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου με τη φιλόλογο κ. Βάσω Χειροπούλου ερεύνησαν ιστορικές πηγές, επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή και  αναζήτησαν προσωπικές μαρτυρίες. Όλα αυτά μαζί με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από την περιοχή της Νιάλας συγκεντρώθηκαν σε ένα ενδιαφέρον βίντεο το οποίο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά με το κλαρίνο του ο μαθητής της Β΄ Τάξης του ΕΠΑΛ Χρήστος Κοράκης.

Σκίτσων διάσημων προσωπικοτήτων

Η δεύτερη δράση αφορούσε τη δημιουργία σκίτσων διάσημων προσωπικοτήτων από τους μαθητές της Α΄ Τάξης του ΕΠΑΛ και τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Λάμπου. Τα σκίτσα αυτά τοποθετήθηκαν σε έναν από τους διαδρόμους του σχολείου μετατρέποντας τον σε μια μικρή  πινακοθήκη. 

Οι συγκεκριμένες δράσεις έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αγκαλιάστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές καθώς, αν και κατάγονται από την περιοχή, αγνοούν σημαντικά γεγονότα του τόπου τους.