Ανατροπή στο παραπέντε με τα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ. Πριν από λίγες μέρες, με απόφαση του το υπουργείο Ανάπτυξης είχε απαγορεύσει την πώληση ρουχισμού από τα σούπερ μάρκετ λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης θα βγει απόφαση που θα επιτρέπει την πώληση ειδών που προστατεύουν από το κρύο στα σούπερ μάρκετ, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα.

Αυτό τόνισε χθες το  βράδυ μιλώντας στο Blue Sky ο υπουργός. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχε εκδοθεί απόφαση που απαγόρευε την πώληση αγαθών που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Ωστόσο, όπως έγινε χτες γνωστό, με νεότερη απόφαση, θα επιτρέπεται η πώληση προϊόντων για προστασία από το κρύο καθότι πλησιάζει ψυχρό μέτωπο και θα υπάρχει κακοκαιρία σε πολλές περιοχές τις επόμενες μέρες.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

«Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Οτι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη, ο υπουργός τόνισε πως την κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη αγωνία και ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές». Σημείωσε πως για να γίνει αυτό «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο» καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα για να περάσουμε απέναντι».

Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως σήμερα περνάει από την Βουλή διάταξη που δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

dikaiologitika.gr