Με σχετική καθυστέρηση, λόγω, κυρίως, των δυσκολιών από την πανδημία του κορωνοϊού, κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος του Περιοδικού «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»,  που εκδίδει η Πανευρυτανική Ένωση, με πολλές αφιερωματικές σελίδες στον αείμνηστο Γιάννη Μάγκα.

Το τεύχος αυτό (αριθ. 63-64) είναι διπλό και στις ογδόντα (80) σελίδες του περιλαμβάνονται ποικίλα και ενδιαφέροντα θέματα, όπως για την πανδημία του κορονοϊού, που μαστίζει την ανθρωπότητα εδώ και ένα χρόνο, περίπου,  για την συρρίκνωση του πληθυσμού της Ευρυτανίας μας (προβληματισμοί), ιστορικά, λαογραφικά, διάφορα κείμενα μνήμης για την Ευρυτανία μας (επιλεγμένα από τον Γιάννη Μάκκα και στη μόνιμη στήλη του «Ξεφυλλίζοντας τη Βιβλιοθήκη μου»), παρουσιάσεις βιβλίων Ευρυτάνων Συγγραφέων, ειδήσεις από τον τόπο μας και από τις δραστηριότητες της Πανευρυτανικής Ένωσης και στις δύο τελευταίες σελίδες υπάρχει το εμπνευσμένο και περιεκτικότατο Μήνυμα, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς,  του Μητροπολίτη μας κ. κ. Γεωργίου.

Ακολουθεί το πολυσέλιδο αφιέρωμα στον αείμνηστο Γιάννη Μάγκα, εκλεκτό μέλος της Πανευρυτανικής Κοινότητας και επί σειράν πολλών ετών εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ένωσής μας, τακτικό συνεργάτη του περιοδικού μας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ» και ο οποίος, καθομολογούμενα,  αδιαλείπτως και ανιδιοτελώς πρόσφερε τις επιστημονικές γνώσεις του, τις πνευματικές αναζητήσεις του και τη φλόγα της ψυχής του για έργα ευποιίας στη γενέτειρά μας, την Ευρυτανία.

Το εξώφυλλο κοσμείται από φωτογραφία του Μνημείου του Μάρκου Μπότσαρη, που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου και επί του οποίου υπάρχει το ποίημα – επίγραμμα και το οποίο ανήκει στον αείμνηστο Γιάννη Μάγκα… Στο οπισθόφυλλο, εκτός από την ταυτότητα του περιοδικού μας, υπάρχει και ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει την γέννηση του Χριστού, έργο των  Καρπενησιωτών ζωγράφων Νικηφόρου και Γερασίμων των μοναχών και Γαβριήλ Ιερομονάχου και  βρίσκεται στο παρεκκλήσι  της Αγίας Ζώνης  στη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους. Χορηγός  και αυτής της έκδοσης είναι η Ευεργέτιδα της Ένωσής μας κ. Ελένη Καρκαζή – Πουρνάρα. Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Πανευρυτανικής Ένωσης: www.panevrytaniki.gr.

Ημερολόγιο μικρό τσέπης

Το Δ. Σ. της Ένωσής μας εξέδωσε κι εφέτος (2021) μικρό ημερολόγιο τσέπης, τεσσάρων (4) σελίδων, λίαν εύχρηστο. Εφέτος δεσπόζει η μορφή του ήρωα του Κεφαλοβρύσου Μάρκου Μπότσαρη. Διανέμεται δωρεάν.