Ένα στοίχημα το οποίο θα αποδείκνυε πως… δεν είναι κότα, ήταν ο λόγος που ο 17χρονος αποφάσισε να ρισκάρει την ίδια του τη ζωή.

Αυτό δήλωσε η μητέρα του νεαρού αγοριού, μιλώντας στο Mega, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως… «βάζουν στοίχημα για λεφτά αλλά ο γιος μου το έκανε επειδή κάποιος του έλεγε πως είναι κότα αν δεν πέσει» . Και το πλέον ανησυχητικό, είναι πως έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλες καταγγελίες για ανάλογες πτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν, με τα παιδιά να προκαλούν το ένα το άλλο.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν όσα κατέγραψαν δυο βίντεο, τα οποία παρουσιάζουν τις αντιδράσεις των παιδιών, τα οποία παρακολουθούσαν τον 17χρονο, λίγο πριν πέσει στο κενό και καταλήξει στο τσιμέντο. Όπως φαίνεται στο πρώτο, όχι μόνο δεν προσπάθησε κανένας να αποτρέψει τον νεαρό από το επικίνδυνο εγχείρημα, αλλά αρκετοί που τον παρακολουθούν απέναντι από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου έχουν ανοίξει τις κάμερες στα κινητά τους τηλέφωνα και περιμένουν να δουν τι θα κάνει. Μη συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο στον οποίο έβαζε τον εαυτό του, τα άλλα παιδιά ακούγονται να σχολιάζουν αν τελικά θα έπεφτε, άλλοι λένε ότι «το σκέφτεται πολύ», σχολιάζουν ακόμη και το αν θα έπεφτε με τα ρούχα ή όχι.

Όπως αποκαλύπτεται, δεν είναι ο πρώτος. Έφηβοι, αλλά και μικρότερα παιδιά, έχουν δοκιμάσει το ίδιο σάλτο μορτάλε και στο παρελθόν. Όλα με σκοπό να αποδείξουν στις παρεές τους ότι δεν φοβούνται. Από το κρεβάτι του σπιτιού του όπου βρίσκεται, ο 17χρονος μιλάει στο MEGA. Είναι καταβεβλημένος αλλά ευτυχώς ζωντανός. Και μετανιωμένος. Ανακουφισμένη μετά το ισχυρό σοκ που υπέστη και η μητέρα του. Ξέρει πως το παιδί της απέφυγε τον θάνατο τυχαία. Οι σκηνές στο λιμάνι της Ναυπάκτου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σοκάρουν τους πάντες. Το ασθενοφόρο καθυστερεί και οι αυτόπτες μάρτυρες έχουν παγώσει.

Όπως λέει ο 17χρονος και η μητέρα του, το στοίχημα που λίγο έλειψε να στοιχίσει μια ανθρώπινη ζωή, δεν ήταν χρηματικό. Τα παιδιά άρχισαν να προκαλούν το ένα το άλλο και ο 17χρονος αποφάσισε να δοκιμάσει το αδιανόητο. (πηγή: in.gr)