Από 1 έως 20 Μαρτίου 2021

Φέτος οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας θα γίνονται ηλεκτρονικά κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 20 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου. Οι γονείς θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για το Νηπιαγωγείο που ανήκουν βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://proti-eggrafi.services.gov.gr.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Είσοδο στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Υπενθυμίζουμε ότι για τη σχολική χρονιά εγγράφονται ηλεκτρονικά μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί το 2017. Οι μαθητές /τριες που πρόκειται να φοιτήσουν για δεύτερη χρονιά στο Νηπιαγωγείο εγγράφονται αυτεπάγγελτα. Οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών του φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν επίσης από 1 έως 20 Μαρτίου 2021. Οι γονείς των μαθητών που θα εγγραφούν στην Α’ Δημοτικού θα απευθυνθούν στη Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου για τις ώρες υποβολής των αιτήσεων και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής.